Deloitte en KPMG begeleiden Sentia | Nines transactie

23 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Hosting- en clouddienstverlener Sentia heeft branchegenoot Nines overgenomen. Met de overname van de Utrechtse IT-dienstverlener verstevigt Sentia zijn positie in de markt voor hosting van bedrijfskritische platformen en applicaties. De transactie werd begeleid door dealmakers van Deloitte, KPMG, Lexence en Stibbe.

Sentia levert al 15 jaar bedrijfskritische IT-outsourcing en managed services diensten aan organisaties. Het bedrijf opereert met zo’n 150 medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam en Nieuwegein en richt zich met name op vier sectoren: Banking & Insurance, Publishing & Media, Not-for-Profit en Independent Software Vendors. Tot de klantenportefeuille behoren onder meer Allianz, Triodos Bank, Legal Intelligence, ThiemeMeulenhoff en TamTam.

Deloitte en KPMG begeleiden Sentia | Nines transactie

Ter versterking van de portefeuille heeft Sentia branchegenoot Nines overgenomen. Door de schaalgrote die door de overname ontstaat verwacht Sentia efficiënter te kunnen werken en een breder dienstenpakket aan te kunnen bieden aan opdrachtgevers. “Schaalbaarheid, schaalgrootte van infrastructuur en een 24/7 beheerorganisatie spelen een steeds belangrijkere rol in het hosten van (bedrijfskritische) applicaties alsmede het garanderen van een hoge beschikbaarheid en een sterke performance. Zowel Sentia als Nines hebben zich hierin reeds bewezen. Een overname past dan ook in de strategie van beide organisaties om verder te groeien in de zakelijke hostingmarkt” aldus Ian Zein, CEO van Sentia.

Hij voegt toe: “De sterke expertise die het Nines team heeft opgebouwd in samenwerking met onder andere digital agencies, gecombineerd met een voor Sentia herkenbare focus op kwaliteit en continuïteit, maakt de match met Nines optimaal. Beide organisaties werken zowel met private als publieke cloud-infrastructuur, dat maakt de integratie nog logischer.”

Nines blijft voorlopig onder eigen naam actief, de circa twintig medewerkers van het bedrijf verhuizen op korte termijn van Utrecht naar Nieuwegein. “Met deze schaalvergroting bieden wij onze medewerkers en opdrachtgevers additionele mogelijkheden voor hoogwaardige en innovatieve oplossingen”, aldus Matthey van Ramele, CEO van Nines.

Deloitte - KPMG - Lexence - Stibbe

De transactie werd begeleid door fusie- en overnamespecialisten van KPMG (Wouter van de Bunt, Suzanne van der Erve, Maurits Drijfhout van Hooff) en Deloitte (Lennart Veldhuizen). Juridisch advies werd verzorgd door Stibbe (Egbert Vroom, Casper Jaspers) en Lexence (Luc Habets, Femke Prins, Iris Hoekstra).