Tour De France Utrecht routeplanner gelanceerd

03 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Utrechts adviesbureau Conclusion heeft samen met Le Tour Utrecht en de Fietsersbond een routeplanner gecreëerd die fietsers door Utrecht heen leiden tijdens de Tour de France Grand Départ dit weekend. De planner laat zien waar het druk is, waar de wegen zijn afgesloten en waar fietsers hun fiets kwijt kunnen in een van de 20 tijdelijke stallingen die de initiatiefnemers hebben gecreëerd rondom het parcours.

Utrecht staat tot en met eind dit weekend geheel in het teken van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld. Morgen rijden de beste wielrenners ter wereld de eerste etappe van de 2015-editie van de Tour de France in Utrecht, en trappen daarmee de tour der toeren af. Het is de zesde keer dat Nederland Le Grand Départ – de start van de Tour – mag organiseren, een record.

Te voet of op de fiets naar Le Grand Depart

Voor de inwoners van Utrecht en toeschouwers van de Tourstart wordt de stad tijdens het evenement een parkeerramp, zowel voor auto’s als voor fietsen. Niet alleen zijn er tal van straten afgesloten voor de route van 13,8 kilometer die de wielrenners door de stad afleggen, maar ook parkeren in de stad is zo goed als onmogelijk. Inwoners en bezoekers worden geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van fietsen of het ov, of te gaan lopen. Om fietsers en automobilisten in en rondom de stad te helpen hebben de Fietsersbond, Le Tour Utrecht en Conclusion een speciale Tourrouteplanner gelanceerd.

Tourrouteplanner
De speciale routeplanner leidt inwoners en bezoekers op 4 en 5 juli door de straten van Utrecht via de beste routes en naar de extra 28.000 fiets-parkeerplekken die de Fietsersbond, Conclusion en de Utrechtse Tourorganisatie hebben gecreëerd in 20 tijdelijke fietsstallingen verspreid over de stad, waaronder ook bewaakte stallingen voor racefietsen tegen vergoeding. De routeplanner houdt bij waar het druk is en waar de weg is afgezet. “Zo kom je als fietser of bewoner van Utrecht niet voor onaangename verrassingen te staan”, aldus de initiatiefnemers. De tourplanner is ook geschikt voor mobiele telefoons.

Route Tour De France Utrecht

Gratis Beixo
Om fietsen te stimuleren tijdens de Tour-dagen verloten de Fietsersbond en Conclusion een gratis Utrechtse Beixo fiets onder de gebruikers van de fietsenstallingen. Mensen die kans willen maken moeten een foto tweeten van henzelf met hun fiets bij een van de stallingen onder #mijntourplanner om mee te doen. Meer informatie is te vinden op de site.