Sia Partners opent kantoor in Tokio, Japan, 3de in Azie

19 juni 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Sia Partners heeft een nieuw kantoor geopend in Japan, om zijn aanwezigheid in Azië te vergroten. Het kantoor in hoofdstad Tokio is het derde in Azië en stelt het bureau beter in staat om zijn klanten in de regio te ondersteunen, evenals zijn relatie met Japanse banken te versterken. Het kantoor start met een team van 5 consultants en plant om het personeelsbestand het komende anderhalf jaar naar twaalf professionals uit te breiden.

Sia Partners heeft sinds zijn oprichting in 1999 een sterke groei doorgemaakt. Het management- en operational strategy adviesbureau, waarvan het hoofdkantoor in Parijs gevestigd is, heeft meer dan 600 consultants in dienst, verspreid over 16 kantoren wereldwijd. In 2013 en 2014 wist Sia Partners – door middel van de overname van het internationale netwerk van Investance – zijn schaal en wereldwijde footprint aanzienlijk uit te breiden. Met de overname voegde het bureau in een klap 60 consultants toe aan zijn personeelsbestand, verspreid over vier kantoren: Londen, New York, Singapore en Hong Kong. Ook opende het bureau in 2014 zijn eerste kantoor in Canada, de tweede vestiging van Sia Partners in Noord-Amerika. 

Sia Partners globally

Uitbreiding in Japan
Onlangs opende Sia Partners een kantoor in Tokio, Japan. Het is het derde kantoor in Azië en is in lijn met de uitbreidingsplannen van het kantoor in Zuidoost-Azië. De expansie bouwt voort op het groeiende klantenportfolio in de regio, dat is toegenomen tot 15 klanten, die in 2015 naar verwachting goed zijn voor een omzet van $5 miljoen. Sia Partners verwacht bovendien het aantal klanten in Azië verder te zullen uitbreiden.

Het nieuwe kantoor stelt het bureau niet alleen in staat om zijn Westerse klanten beter te bedienen, maar ook om zijn relatie te verbeteren met Japanse banken die zich in Westerse landen hebben gevestigd. Dat stelt Matthieu Courtecuisse, oprichter en CEO van Sia Partners. “De opening voldoet aan twee behoeftes. Aan de ene kant bieden we Westerse klanten ondersteuning in het ontwikkelen van hun regionale activiteiten, waarvoor een permanente aanwezigheid in de Japanse markt nodig is. Aan de andere kant verbeteren we zo de relaties die wij reeds hebben opgebouwd met de grootste Japanse banken in het Westen. Bovendien hebben wij ons het doel gesteld om te werken met 80% van de wereldwijd structureel belangrijke banken. Onze aanwezigheid in Japan is daarvoor essentieel. We hebben hier veel te leren en toe te voegen.”

Matthieu Courtecuisse and Vincent Kasbi

Vincent Kasbi, Managing Partner en Head of Asian Operations, voegt toe: “In de financiële sector was Azië zowel in de bancaire als verzekeringssector langzaam met het invoeren van nieuwe financiële wet- en regelgeving. Japan heeft echter bijzondere vooruitgang geboekt op dit gebied en wordt beschouwd als een bepalende speler in de regio. Wij hebben ook opgemerkt dat de dynamiek van grote Japanse bedrijven in de regio onze vooruitgang in Hong Kong en Zuidoost-Azië hebben versterkt. We starten in Tokio met een team van vijf consultants, zowel uit Japan als uit het Westen. We streven ernaar om binnen de komende 18 maanden uit te breiden naar een team van 12 consultants.”