Sport & Zaken en BMC starten promo Sportief Werken

08 juni 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Stichting Sport & Zaken lanceerde op 1 mei samen met adviesbureau BMC het initiatief ‘Sportief Werken’. Om bedrijven met het nieuwe concept – dat werken en sporten combineert – kennis te laten maken, organiseren de initiatiefnemers vanaf vandaag tot en met vrijdag 12 juni de Promoweek Sportief Werken. Dan kunnen professionals gratis kennismaken met het concept en bij vier verschillende locaties deelnemen aan diverse sportclinics.

Het is soms lastig voor professionals in de zakelijke dienstverlening om zowel het dagelijks werk af te handelen als voldoende te bewegen. Adviseurs rijden vaak van klant naar klant, of werken een dag lang achter hun bureau, en hebben dan niet altijd meer zin, tijd en energie over om te gaan sporten ’s avonds. Om dit probleem uit de wereld te helpen, startten BMC Advies en Stichting Sport & Zaken op 1 mei – op de ‘dag van de arbeid’ – het initiatief ‘Sportief Werken' om zo de combinatie van sport en werk te stimuleren. Volgens de initiatiefnemers gaat het om “een uniek, flexibel concept ingericht bij sportverenigingen met als doel medewerkers die veel onderweg zijn de mogelijkheid te bieden samen, met collega’s, klanten of onbekenden, te sporten en te bewegen vanuit deze flexibele werkplekken.”

BMC en Sport & Zaken starten promo Sportief Werken

Promoweek 8-12 juni
Om bedrijven kennis te laten maken met Sportief Werken organiseren Sport & Zaken en BMC in de week van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni de ‘Promoweek Sportief Werken’. Het idee van deze week is dat de vier deelnemende sportverenigingen gratis hun deuren openen voor professionals die veel onderweg zijn. Zij kunnen tussen hun afspraken op een van de locaties gaan sporten, of samen met hun collega’s – in plaats van thuiswerken – gaan werken en sporten. Maar ook afspreken met klanten en die afspraken combineren met sport is bijvoorbeeld een optie. Tot slot zijn er ook faciliteiten aanwezig bij de verenigingen om te vergaderen of workshops te geven. De vier deelnemende locaties zijn: Tennis en golfvereniging Amsterdam Old Course, Hockey en golfvereniging Z.S.V. Schaerweijde in Zeist, Hockeyvereniging R.H.V. Leonidas in Rotterdam en Golfvereniging Burggolf Haverleij in Den Bosch.

Sportclinics
De vier locaties zijn de gehele week open en iedere dag van de week wordt er op een van de locaties een uitdagende sportclinic georganiseerd. Vandaag (8 juni) is er een golfclinic bij Amsterdam Old Course en morgen, op 9 juni kunnen professionals deelnemen aan een hardloopclinic in Rotterdam. Op woensdag 10 juni wordt in Amsterdam een tennisclinic gegeven en op donderdag 11 juni verzorgt Hoofdklasse hockeyer Tim Bödicker een hockeyclinic bij Schaerweijde Zeist. Tenslotte kunnen professionals in het bezit van een mountainbike op vrijdag 12 juni in de groene omgeving van Burggolf Haverleij Den Bosch deelnemen aan een mountainbikeclinic.

Sportief werken