John Hoenen adviseur bij zorgadviesbureau Reos

24 juli 2015 Consultancy.nl

John Hoenen is onlangs begonnen als adviseur bij adviesbureau Reos. Met zijn brede ervaring als zorgadviseur versterkt hij het bureau bij het ondersteunen van eerstelijnszorgprofessionals. Hoenen werkte de afgelopen jaren in diverse adviesrollen voor onder meer het Radboudumc, Achmea, Agis en Prismant en was in het verleden werkzaam als docent op het AMC en de Universiteit Utrecht. Bij Reos zal de focus van Hoenen vooral liggen op de thema’s ‘Zelfmanagement’, ‘Wijkgericht werken’ en ‘POH GGZ’.

John Hoenen (57) is een ervaren professional op het gebied van advies, innovatie, verandering en kwaliteit in de zorgsector. In zijn laatste functie werkte hij als Senior adviseur Kwaliteit en Veiligheid bij het Radboudumc. In deze rol bracht Hoenen de zorgkwaliteit van ziekenhuisafdelingen in kaart en begeleidde verschillende verbetertrajecten. Daarvoor werkte hij onder andere als Business Consultant voor het Kenniscentrum van zorgverzekeraar Achmea en voor periodes van 1 tot 2 jaar in verschillende adviesfuncties voor Agis, Prismant, het Nederlands Huisartsen Genootschap en kwaliteitsbureau NVAB. Ook heeft hij in het verleden vier jaar als docent bij de huisartsenopleiding van het AMC gewerkt, evenals zeven jaar als docent Voorlichtingskunde aan de Universiteit Utrecht.

John Hoenen - Reos

Hoenen heeft onder andere ervaring op het gebied van visietrajecten in de zorg, implementatie van richtlijnen voor multidisciplinaire samenwerking en het benchmarken van zorgkwaliteit. Hij heeft tijdens zijn loopbaan diverse zorg en consultancy gerelateerde cursussen en trainingen gevolgd. Oorspronkelijk studeerde Hoenen af aan de Universiteit Utrecht in de Farmacie en daarna Andralogie en Toegepaste Sociale en Educatieve Wetenschappen.

Reos
Onlangs is Hoenen aan een nieuw avontuur begonnen en is hij als adviseur gestart bij Reos, een organisatieadviesbureau uit Leiden voor eerstelijnszorgprofessionals en hun samenwerkingspartners. Het adviesbureau werd in 2005 opgericht en behoort tot de 17 regionale ondersteuningsorganisaties (ROS'en) in Nederland, waarbij Reos actief is in de regio's Amstelland Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord. De naam Reos staat voor ‘Regionale Eerstelijns Ondersteunings Structuur’.

Bij Reos gaat Hoenen zich voornamelijk richten op de thema’s ‘Zelfmanagement’, ‘Wijkgericht werken’ en ‘POH GGZ’. Hij wil zorggebruikers graag vroegtijdig mee laten denken over zorginnovaties. “Door hen in een vroeg stadium te betrekken worden doelen relevanter. Het zorgt voor resultaten die beter beklijven.” Marie-Fleur Lobry, directeur van Reos, is “verheugd” met de nieuwe aanwinst: “John Hoenen heeft een brede ervaring in de gezondheidszorg, die goed aansluit bij actuele vragen van onze opdrachtgevers.”

Nieuws

Meer nieuws over