Marie Fleur Lobry directeur eerstelijnszorgbureau Reos

04 augustus 2014 Consultancy.nl

Zorgmanagementbureau Reos heeft voormalig BMC adviseur Marie-Fleur Lobry aangesteld als nieuwe directeur. Lobry neemt de functie over van Ernst de Kievit, die onlangs met pensioen is gegaan.

Reos is een organisatieadviesbureau voor eerstelijnszorgprofessionals en hun samenwerkingspartners in de regio Amstelland Haarlemmermeer, Midden-Holland en Zuid-Holland Noord. Het adviesbedrijf is één van de 17 regionale ondersteuningsorganisaties (ROS'en) in Nederland en maakt deel uit van het ROS-netwerk, een platform voor regio-overstijgende taken op het gebied van eerstelijnszorg.

Vanaf de oprichting van Reos begin 2005* werd de zorgspecialist geleid door bestuurder-directeur Ernst de Kievit. Nadat hij in januari van dit jaar aankondigde met pensioen te gaan ging de Raad van Toezicht op zoek naar een geschikte opvolger. De keuze viel uiteindelijk op Marie-Fleur Lobry (41), die per 1 augustus formeel de leiding heeft overgenomen.

Marie-Fleur Lobry - REOS

Lobry heeft ruime commerciële ervaring in consultancy voor de publieke sector. Zij werkte de afgelopen drie jaar voor K2, een adviesbureau voor jeugdvraagstukken gevestigd in 's-Hertogenbosch. Daarvoor werkte ze ruim zes jaar als Manager voor BMC Advies, zo’n vijf jaar voor detacheerder Vedior en doorliep ze een management traineeship bij Vroom & Dreesmann.

Aja van Gemeren, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Mede vanwege haar kwaliteiten op het gebied van strategie en organisatie hebben wij er vertrouwen in dat Marie-Fleur Lobry Reos verder kan brengen in het realiseren van de doelstelling van Reos: door samenwerking bijdragen aan een sterkere eerste lijn met als resultaat betere en efficiëntere zorg voor patiënten.”

Marie-Fleur Lobry: “Bij Reos is energie aanwezig en een grote betrokkenheid bij de zorg. Ik heb er veel zin in om met een enthousiast team aan de slag te gaan om eerstelijnszorgverleners goed te kunnen adviseren en begeleiden bij de veranderingen in de zorg.”

* De naam Reos komt van Regionale Eerstelijns Ondersteunings Structuur (Reos).

Nieuws

Meer nieuws over