NL crowdfundingaanbod stijgt in mei naar 8,9 miljoen

11 juni 2015 Consultancy.nl

In mei 2015 is het aanbod van crowdfundingprojecten in Nederland met 20% gestegen naar €8,9 miljoen. Ook het aanbod van openstaande projecten steeg de afgelopen maand – met 15% naar 98 projecten. Dat blijkt uit data van verzamelwebsite Crowdfundmarkt.nl.

Crowdfundmarkt.nl is, net als bijvoorbeeld Fundwijzer.nl en Fundipal.nl, een ‘verzamelwebsite’ voor crowdfundingprojecten. Waar de twee laatsgenoemde initiatieven zijn geïnitieerd door experts van adviesbureaus – respectievelijk door Middenduin en crowdfundconsultancybureau Douw & Koren – is Crowdfundmarkt opgezet door twee young professionals uit Rotterdam*.

Aanbod crowdfundingprojecten

Aanbodgroei
In mei liet de markt voor crowdfunding volgens Crowdfundmarkt opnieuw indrukwekkende cijfers zien. Het platform meldt een stijging van €7,4 miljoen naar €8,9 miljoen in het totale aanbod van crowdfundingprojecten gedurende de afgelopen maand – een aanzienlijke stijging van 20%. Begin juni 2015 kunnen investeerders die op zoek zijn naar rendement uit crowdfunding kiezen uit 15% meer projecten dan begin mei – in totaal 98 projecten verspreid over Nederland.

Aanbod crowdfundingprojecten

Het aanbod van crowdfunding-leningprojecten is afgelopen maand het sterkste toegenomen – van €5,5 miljoen naar €6,5 miljoen in 42 projecten. Ook het aanbod in aandeelprojecten en beloningsprojecten is toegenomen. Het aanbod van aandelen in ruil voor crowdfunding steeg van €1,2 miljoen naar €1,5 miljoen en bij projecten waar investeerders beloond worden met een product of dienst steeg het aanbod met €0,2 miljoen naar €0,9 miljoen.

Aanbod crowdfundingprojecten

Voor degenen die continu op de hoogte willen blijven van de financials in de crowdfundingmarkt – Crowdfundingmarkt.nl biedt sinds kort op zijn site een tool aan waarmee de markt voor crowdfunding ‘real-time’ gevolgd kan worden. Op de website kunnen geïnteresseerden in een overzicht het aantal projecten zien dat wordt aangeboden, en kunnen zij het gevraagde investeringsbedrag en de grootte van het gemiddelde doelbedrag van de aangeboden projecten raadplegen.

* Oprichters zijn Jeroen van der Beek en Frank van der Linden, beiden werkzaam bij Eneco.

Nieuws

Meer nieuws over