6 consultants in Top 25 thought leaders in bankensector

03 juni 2015 Consultancy.nl

The Financial Brand – een online platform voor de bankensector – heeft zijn 2015 editie van de lijst met meest invloedrijke personen in de sector uitgebracht. Meer dan 100 wereldwijde tought leaders werden ondervraagd om tot de zogenaamde ‘FinServ 25’ lijst te komen. Onder de top 25 invloedrijke personen bevinden zich ook zes consultants.

In de afgelopen maanden vroeg The Financial Brand (TFB) meer dan 100 leidinggevenden uit financiële sectoren over de hele wereld om de belangrijkste ‘beïnvloeders’ binnen de branche aan te wijzen. Aan het onderzoek deden onder andere bankiers, toezichthouders, solution providers, consultants en analisten mee. Zo onderzochten zij welke persoon de meeste volgers, lezers, kijker en luisteraars geniet in de sector. Ook is het panel gevraagd wie zij respecteren en naar wie zij verwijzen om meer te weten te komen over trends en veranderingen in de bankensector.

The 25 most influential people in the global banking industry

Uit de genomineerden zijn 25 prominenten geselecteerd – professionals die beschouwd worden als thought leaders op belangrijke onderwerpen als mobiele en online dienstverlening, digitalisering, innovatie, payments, klantenervaring en multichannel marketing. Bovenaan de lijst staat Brett King, de CEO en mede-oprichter van Moven, en eveneens schrijver van meerdere bestsellers in de industrie. Op plaats twee en drie volgen Chris Skinner (een Brits onafhankelijk criticus van de financiële markten) en Jim Marous (uitgever en journalist). In de top 25 staan ook zes professionals uit de adviesbranche.

Ron Shevlin (#4 in FinServ 25)
Ron Shevlin heeft meer dan 25 jaar ervaring als managementconsultant en sectoranalist. Hij heeft onder andere gewerkt voor leidende analisten- adviesbureaus als Aite Group, Forrester Research en KPMG Nolan Norton. Hij is momenteel de director of research voor Cornerstone Advisors waar hij onderzoek doet naar retail bankproducten en –diensten. Shevlin staat ook bekend als de schrijven van bestseller Smarter Bank en is de schrijver van de prijswinnende Snarketing 2.0 blog op The Financial Brand.

Ron Shevlin - David Birch - Sam Maule - David Brear

Dave Birch, nummer 6 is de oprichter en director of innovation bij Consult Hyperion, een onafhankelijk strategie en tech consultancybureau. Op nummer 9 staat Sam Maule, een van de leiders van Carlisle & Gallagher Consulting Group’s Emerging Payments praktijk. De volgende consultant is David Brear op de 12de plek, die in het verleden de UK Digital Banking praktijk van Gartner Consulting leidde. Vier plaatsen daaronder staat Cherian Abraham, de Lead Mobile Commmerce and Payment bij Experian Global Consulting.

William Sullivan (#24 in FinServ 25)
Met meer dan 15 jaar ervaring als strategie en transformatie consultant in Europa, Azië en de VS, volgt op de 24ste plek in de lijst Bill Sullivan, de Global Head Financial Services Market Intelligence Group van Capgemini. Sullivan heeft veel werk verricht voor de financiële dienstverleningssector, voornamelijk gericht op vermogensbeheer, retail bankieren en verzekeringen. Hij wordt frequent uitgenodigd als spreker over de sector en heeft vanuit Capgemini de leiding over de ontwikkeling van zowel het jaarlijkse 'World Retail Banking Report' als het 'World Wealth Report'*.

Cherian Abraham - William Sullivan - Christophe Langlois - Yann Ranchere

Op de 20ste plaats staat een voormalig consultant, Yann Ranchere, die tegenwoordig de financieel directeur is voor Anthemis Group. Hij heeft eerder in zijn carrière onder andere gewerkt voor Kurt Salmon en Deloitte. Naast het selecteren van de top 25 openbaarden de juryleden ook hun speciale aandacht voor twee andere opinieleiders: Neff Hudson (United Services Automobile Association) en Christophe Langlois, een adviseur werkzaam bij IBM.

* Het World Retail Banking Report wordt in samenwerking met Efma – een onderzoeksbureau voor de retail finance wereld – uitgegeven, terwijl het World Wealth Report samen met RBC Wealth Management wordt geschreven.

Nieuws