OC&C verhuist naar De Nieuwe Boompjes, Rotterdam

22 mei 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

OC&C Strategy Consultants verhuist over enkele maanden van kantoor binnen Rotterdam. Het strategiebureau, momenteel gevestigd in het Weena torencomplex, zal het voormalige pand van De Nederlandsche Bank betrekken aan De Boompjes 250 in Rotterdam. 

Met meer dan 500 consultants in Europa, Azië, en Noord- en Zuid Amerika behoort OC&C Strategy Consultants tot een van de grotere strategische advieskantoren ter wereld. Het van oorsprong Britse consultancybureau – opgericht in 1987 – mag zich een van de weinige Europese consultancybureaus noemen die zich succesvol heeft weten te nestelen tussen Amerikaanse grootmachten als McKinsey & Company, Boston Consulting Group en Bain & Company.

Sinds 1992 is OC&C Strategy Consultants ook actief in Nederland, waarbij zij zich met name weet te onderscheiden op gebied van private equity, FMCG, retail en transport & logistiek. De afgelopen jaren was het bureau gevestigd aan Weena 157, maar daar komt per september 2015 verandering in. OC&C verhuist naar een “prachtig kantoorpand” van zo’n 2.000 m2 aan De Boompjes 250, gelegen direct aan de Maas. Het pand – De Nieuwe Boompjes – werd opgeleverd in 1955 als bijbank van De Nederlandsche Bank en heeft jarenlang als zodanig gefunctioneerd.

OC&C verhuist naar De Nieuwe Boompjes, Rotterdam

Dirk Rens, partner bij OC&C Strategy Consultants, licht de keuze voor het nieuwe kantoorpand toe: ‘Na 20 jaar aan het Weena was het tijd voor een nieuwe kantoorruimte. De Nieuwe Boompjes heeft een prachtige industriële, Rotterdamse uitstraling en past daarom goed bij OC&C.”

De overeenkomst met OC&C Strategy Consultants werd begeleid door vastgoedpartijen JLL en Colliers International, die verantwoordelijk zijn voor de verhuur van de overige kantoorruimte (7.000 m2) van De Nieuwe Boompjes.