Projectmanager Frank Thunnissen versterkt Varrlyn

04 maart 2015 Consultancy.nl

Varrlyn heeft de gelederen versterkt met Frank Thunnissen, die is aangesteld als Senior Project Manager. Vanuit het Amsterdamse adviesbureau zet Thunnissen zijn ruime expertise inmiddels in bij ABN AMRO, waar hij verantwoordelijk is voor een grootschalig EMIR- en Market Risk project.

Frank Thunnissen is een ervaren professional met meer dan 25 jaar ervaring in financiële-, management-, en projectmanagement omgevingen. De afgelopen zevenenhalf jaar vervulde Thunnissen – vanuit zijn eigen projectmanagementbureau PMplus Projectmanagement –  diverse (senior) projectmanagementrollen bij onder meer Fortis verzekeringen, ASR, NPEX, Bridgestone en Fujitsu. Daarvoor werkte hij een jaar als Management Consultant  bij Capgemini en ruim zevenenhalf jaar als Engagement Manager bij ABN AMRO. In zijn vroege loopbaan was Thunnissen onder meer Business Consultant en Projectmanager bij Exact Software.

Frank Thunnissen - varrlyn

Varrlyn

Vorige maand besloot Thunnissen een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij het Amsterdamse Varrlyn, een niche adviesbureau dat dealroom en project-gerelateerde diensten aanbiedt binnen het Financial Services domein. Varrlyn werkt veel voor banken (waaronder ING Bank, ABN Amro, APG-AM & Van Lanschot) en helpt hen onder meer het realiseren van kostenreductie, het vereenvoudigen van hun applicatielandschap, het verhogen van straight through processing, compliance en regelgeving. Vanuit Varrlyn is Thunnissen momenteel als Senior Project Manager ingezet bij ABN AMRO, waar hij de bank ondersteunt bij een grootschalig EMIR*- en Market Risk project. Thunnissen moet er onder meer voor zorgen dat de nieuwe EMIR rapportagemodule wordt geïntegreerd binnen de klantomgeving.

Varrlyn is verheugd over de komst van Thunnissen en zijn toegevoegde waarde: “Frank weet zijn expertise op het gebied van infrastructuur en software goed te combineren met businessfunctionaliteit. Zijn kennis, gepaard met zijn consultancyvaardigheden en zijn oprechte interesse in mensen, is wat van hem een uitstekende collega maakt. We zijn blij dat hij deel uit maakt van ons team en kijken uit naar zijn bijdragen aan de volgende mijlpalen in het realiseren van EMIR compliancy”, aldus Varrlyn.

* EMIR is op initiatief van de Europese Commissie geïmplementeerd om de handel in Over The Counter (OTC) derivaten transparanter en veiliger te maken. Financiële instellingen hebben in het kader van de EMIR verordening een rapportageplicht.

Nieuws

Meer nieuws over