Obbe Verheul maakt transfer naar BearingPoint UK

18 mei 2015 Consultancy.nl

Obbe Verheul, management consultant bij BearingPoint in Nederland, maakt de overstap naar BearingPoint in het Verenigd Koninkrijk. Gevestigd in het kantoor in Londen zal Verheul in de rol van Senior Consultant de Engelse praktijk van BearingPoint gaan versterken en zich voornamelijk richten op projecten rondom Business Strategie & Transformatie.

Obbe Verheul
Na het afronden van een dubbele studie Bedrijfseconomie en Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, startte Verheul zijn loopbaan bij Atos Consulting. Hij werkte zo’n viereneenhalf jaar bij het consultancykantoor, waar hij ervaring opdeed binnen uiteenlopende business en servicegebieden. Zo versterkte hij zijn kennis op vlakken als customer management, business analyse, productontwikkeling, financiële analyse en procesverbetering, waarbij hij diverse organisaties adviseerde in de energiesector, telecom, gezondheidszorg en financiële dienstverlening. In februari 2012 verruilde Verheul de consultancytak van dienstverlener Atos voor BearingPoint, één van de grootste zelfstandige Europese consultancybureaus*.

Obbe Verheul, BearingPoint

Vanuit het kantoor in Amsterdam werkte Verheul de afgelopen jaren met name voor klanten binnen de Nederlandse telecom en energiesector. Zo werd hij onder meer ingezet bij een energie netbeheerder, waar hij een strategische analyse realiseerde en bijdroeg aan de inrichting van een nieuw organisatiemodel. Verder was hij bij een groot energiebedrijf verantwoordelijk voor de begeleiding van een grote reorganisatie en het opzetten van een Operational Excellence programma. Conform BearingPoint’s focus op het ‘strategy execution’ domein richtte Verheul zich voornamelijk op vraagstukken op het snijvlak van transformatie, organisatie-inrichting en procesoptimalisatie.

BearingPoint UK
Na ruim drie jaar bij BearingPoint in Nederland heeft Verheul besloten gebruik te maken van de mogelijkheid om de overstap naar een buitenlands kantoor van BearingPoint te maken. “Ik had altijd al de ambitie gehad om internationaal te werken, en door de transfermogelijkheden bij BearingPoint was dit mogelijk”, legt Verheul uit. Met zo’n 32 kantoren in 20 landen had Verheul genoeg keuze voorhanden, toch besloot hij om in Engeland aan de slag te gaan. Over de keuze voor Londen zegt hij: “BearingPoint Londen maakt momenteel een flinke groei door in klanten en omzet. Ons kantoor in Londen had veel behoefte aan versterking met ervaren consultants met een stevige achtergrond in organisatie-inrichting, procesoptimalisatie en operational excellence. Daarnaast is Londen ook een fantastische stad om te wonen en werken,” aldus Verheul.

Londen

In zijn nieuwe rol bij BearingPoint UK zal Verheul als Senior Consultant de Business Strategy & Transformation praktijk gaan versterken – daar zal hij zich voornamelijk richten op organisatie-inrichting en operational excellence. Daarnaast zal hij een actieve bijdrage leveren aan de uitwisseling van kennis en methodieken rondom business strategie en transformatie binnen het netwerk van kantoren van BearingPoint wereldwijd. Zijn plan is om tenminste anderhalf jaar in Londen te wonen en werken. “Het is een fantastische uitdaging om als consultant in de UK aan de slag te gaan. Als consultant ben je natuurlijk gewend om voor verschillende klanten op wisselende locaties te werken, maar ook voor mij is het een nieuwe ervaring om nu permanent in Engeland gevestigd te zijn. Ik ben erg blij dat BearingPoint mij deze mogelijkheid biedt,” besluit Verheul.

* BearingPoint heeft zijn wortels in het voormalige KPMG Consulting. Nadat KPMG Consulting werd afgesplitst van KPMG in 2000, werd het kantoor een jaar later gerebrand naar BearingPoint. In 2009 werden de Noord-Amerikaanse activiteiten van BearingPoint verkocht aan een aantal kantoren (waaronder Deloitte, PwC), terwijl de Europese activiteiten als BearingPoint bleven opereren na een management buy-out.

Nieuws

Meer nieuws over