2015 editie van IT Talent Debate groot succes

29 april 2015 Consultancy.nl

Onlangs werd de derde editie van het IT Talent Debate georganiseerd. 200 IT-studenten kwamen af op het event om met tien ICT werkgevers in debat te gaan. Capgemini had zich wederom als partner aangemeld. Ook sprak omstreden hacker David Schrooten de studenten toe en waarschuwde hen om van zijn fouten te leren.

Het IT Talent Debate 2015 was opnieuw een succes. 24 april 2015 kwamen 200 HBO en WO studenten van IT-studies of met een affiniteit voor ICT naar het Utrechtse Media Plaza om met diverse ICT werkgevers in gesprek te komen. Bedrijven die dit jaar deelnamen aan het debat waren AFAS, Capgemini, Incentro, Inergy, Liander, NS, Procam, Rabobank, SecureLink en SNSbank. Studenten konden ook met deze bedrijven kennismaken in de ingerichte ‘huiskamers’ en de bedrijven verzorgden verscheidene workshops. “De inhoudelijke workshops en ongedwongen sfeer geven een goed beeld wat bedrijven in huis hebben”, aldus een derdejaars HBO informatica student. 

Capgemini
Vanuit de adviesbranche was Capgemini wederom partner van het IT Talent Debate. Namens de IT-gigant nam tijdens het debat Capgemini CEO Jeroen Versteeg het woord, waarbij onderwerpen als ethisch hacken, IT beveiliging, communicatieve vaardigheden en outsourcing uitgebreid aan bod kwamen. SecureLink werd als winnaar van het debat verkozen, met complimenten voor hun inhoudelijke bijdrage aan het gesprek.

CEO Jeroen Versteeg tijdens IT Talent Debate 2015

Waarschuwing
De derde editie van het IT Talent Debate werd afgesloten met keynotespreker David Schrooten. De omstreden hacker bracht vanwege vermeende creditcardfraude twee jaar in een zwaarbewaakte Amerikaanse gevangenis door. Schooten zocht nog niet eerder de media of het podium om zijn verhaal te vertellen. De belangrijkste boodschap die hij had voor de 200 verzamelde studenten was de volgende: “de lijn tussen je kwaliteiten inzetten voor goede of verkeerde doeleinden is dun. Er is een groot grijs gebied waarin je soms zonder het zelf door te hebben over grenzen kunt gaan.”

“Het beeld van computerhackers wordt vaak geromantiseerd. De realiteit is compleet anders. Je kunt niet alleen van je eigen fouten leren maar ook van andermans”, aldus de voormalig IT student. Schrooten werkt momenteel aan een boek om zijn verhaal met het bredere publiek te delen.

Nieuws

Meer nieuws over