KPMG koopt healthcare consultancy Beacon Partners

21 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd accountancy en consultancybureau KPMG heeft Beacon Partners overgenomen, een Amerikaans gezondheidszorg adviesbureau. Met de overname versterkt het Big Four kantoor zijn zorg-adviespraktijk in Noord-Amerika aanzienlijk – de deal voegt meer dan $60 miljoen toe aan de omzet van zijn Advisory praktijk.

Beacon Partners is 26 jaar geleden opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grotere en meest bekende gezondheidszorg adviesbureaus in de VS. Het bureau opereert vanuit vier kantoren verspreid over Noord Amerika (Weymouth, Seville, Danville en Ontario) en heeft een omzet van meer dan $60 miljoen. Beacon Partners levert adviesdiensten aan zijn klanten, evenals technologische ondersteuning voor ‘core provider business applications’ en Electronic Health Records (EHR) systemen. Het bedrijf werkt onder andere voor ziekenhuizen, academische medische centra, artsen en overige zorginstellingen.

Beacon Partners - Healthcare Consultants

Met meer dan 160.000 professionals in meer dan 150 landen is KPMG een van ’s werelds grootste zakelijke dienstverleners. Zijn Amerikaanse landenorganisatie, KPMG US, is de afgelopen maanden op een overnamepad, gericht op de uitbreiding van zijn marktpositie ten opzicht van de concurrentie. In de afgelopen zeventien maanden heeft het Big Four kantoor acht acquisities gedaan, waaronder in de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, industriële maakindustrie en de technologische sector. De aankoop van Beacon Partners is de negende overname, en versterkt KPMG’s dienstenaanbod voor de gezondheiszorgsector.

Volgens John Veihmeyer, Global Chairman van KPMG, vertegenwoordigt de zorg op het moment een van de meest aantrekkelijke industrieën in de adviesmarkt. “Gezondheidszorg behoort tot de sterkste en meest veelbelovende marktplaatskansen voor ons bureau. Terwijl de zorgsector een transformatie als nooit tevoren doormaakt – met toegenomen reguleringen, technologische verstoring, en grootschalige adoptie van nieuwe business en bedrijfsvoering modellen die de vraag naar onze diensten aanstuwen – zal deze overname KPMG’s marktpositie versterken in deze sector.”

De deal verbreedt KPMG’s end-to-end gezondheidszorg adviesaanbod, aangezien deze “cruciale complementaire vaardigheden” toevoegt aan zijn Operations Improvement team, aldus het bureau. Beacon Partners is een aanvulling op de bestaande omzetcyclus, prestatieverbetering, klinische procesverbetering, bedrijfsplanning, ACO ontwikkeling, en analytische vaardigheden. Daarbovenop versterkt de deal KPMG’s Health IT propositie, voortbouwend op de expertise van Zanett Commercial Solutions en Cynergy Systems, bedrijven die reeds afgelopen jaar werden ingelijfd.

KPMG - Healthcare

“Deze acquisitie verbetert onze end-to-end dienstverlening voor de gezondheidszorgmarkt. Bovendien verwachten we dat het op termijn extra strategische mogelijkheden zal opleveren voor onze vaardigheden op het gebied van prestatieverbetering, compliance, cyber en data, en analytics”, vertelt Liam Walsh, U.S. Advisory Industry Leader, Healthcare & Life Sciences.

Ralph Fargnoli, President en CEO van Beacon Partners, voegt toe: “De integratie van Beacon Partners en KPMG zal onze klanten voorzien van een nog dieper niveau van service en expertise, wat steeds belangrijker zal worden voor aanbieders in de gezondheidszorg als zij hun strategieën plannen en implementeren om succesvol te zijn in de komende paar jaar.”

Ook in Nederland behoort de zorgmarkt tot een van de pijlers van KPMG. Het bureau heeft een sterke positie in de markt, onder meer door de acquisitie van zorgspecialist Plexus medio 2011.