EY na zes jaar afwezigheid weer terug in Hengelo

24 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds begin april is accountants- en advieskantoor EY  weer fysiek aanwezig in Hengelo. Zes jaar geleden verkocht EY zijn regiokantoor in Hengelo aan branchegenoot BDO. Inmiddels, met goede economische vooruitzichten in Twente en vanuit de wens zijn klanten in de regio betere klantenservice te kunnen bieden, heeft EY besloten zich opnieuw in Hengelo te vestigen.

De stad Hengelo (Provincie Overijssel) staat – met zo’n 81.000 inwoners – in de top 40 van grootste steden van Nederland en is gelegen in de landstreek Twente. Daar is anno 2015 veel kennis en technologie voorhanden binnen de aanwezige MKB- en grootbedrijven en start-ups, maar ook binnen de universiteiten en hogescholen die er gevestigd zijn (o.a. Universiteit Twente, Saxion). De afgelopen jaren maakte de Twentse economie een sterke groei door – zo zagen de afgelopen vijf jaar bijvoorbeeld zo’n 27.000 start-ups het licht in de regio. Uit recent onderzoek van accountancybranchenoot KPMG blijkt bovendien dat Twente inmiddels behoort tot de top drie van meest concurrerende regio’s van Europa voor internationale bedrijven.

EY Hengelo

EY terug in Hengelo met nieuw kantoor
De goede economische vooruitzichten van Twente gecombineerd met een groeiende portefeuille in de regio vormde een van de redenen voor EY om onlangs een vestiging in Hengelo te openen. Het Big Four accountants- en advieskantoor was zes jaar terug al eens met een kantoor gevestigd in Hengelo, maar in 2009 besloot EY het regiokantoor te verkopen aan branchegenoot BDO. EY gaf destijds te kennen dat de beslissing paste in het beleid van het kantoor om te streven naar kantoren die een zekere omvang hebben, dan wel uitzicht hebben om binnen afzienbare termijn naar de gewenste grootte te groeien.

Dichter bij de klant
Naast de verbeterde vooruitzichten in Twente speelt ook een betere serviceverlening richting EY’s klanten een essentiële rol bij (her)opening van het kantoor in Hengelo. EY licht toe: “We zien uitstekende mogelijkheden om onze relaties in Twente beter van dienst te zijn door dichterbij hen te zitten. Want ondanks mondialisering en moderne communicatiemiddelen is het nog steeds duidelijk dat de kwaliteit van zakelijke dienstverlening valt of staat met goed persoonlijk contact. En dan is het wel zo fijn als we dichtbij zitten. We zijn ervan overtuigd dat we met onze lokale aanwezigheid nog beter dan nu in staat zijn om bij te dragen aan het succes van onze relaties.” Daarbij wil EY ook bijdragen aan de economie van Twente: “Als lokaal aanspreekpunt voor bedrijven met regionale, regio-overstijgende en/of internationale vraagstukken met brede en diepgaande kennis zijn we ervan overtuigd dat we de Twentse economie het nodige te bieden hebben.”

In het nieuwe EY kantoor in Hengelo zijn inmiddels zo’n 30 professionals werkzaam.