Alsbridge neemt Brits consultancybureau Source over

23 april 2015 Consultancy.nl

Het Amerikaanse consultancybureau Alsbirdge heeft Source overgenomen, een kleinere, Britse branchegenoot. Met de acquisitie breidt Alsbridge zijn aanwezigheid en expertise in de UK fors uit. Source wordt geleidelijk aan ge-rebrand als Alsbridge.

Source is een in 2010 opgericht sourcing adviesbureau dat opereert vanuit Oxford, in het Verenigd Koninkrijk. Het advieskantoor is gespecialiseerd in het leveren van outsourcing advies op het gebied van IT en zakelijke dienstverlening. Onder de klanten van Source bevinden zich onder andere Amey, John Lewis, The National Trust, LCH Clearnet en Ucas. 

Alsbridge is een management consulting bureau dat adviesdiensten levert op het gebied van transformaties, bedrijfsprocessen en sourcing om klanten te helpen hun kosten te verminderen en hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Het Amerikaanse bureau is in 2003 opgericht en heeft momenteel meer dan 250 consultants op vier continenten in dienst, die meer dan 200 klanten per jaar adviseren.

Alsbridge neemt Brits consultancybureau Source over

In lijn met zijn ambitie te groeien in de UK heeft Alsbridge besloten om Source over te nemen. “Deze samenwerking met Source verbetert Alsbridge’s aanwezigheid en vermogen in de groeiende Britse en Europese markten aanzienlijk”, legt Chip Wagner, CEO van Alsbridge, uit. “Even belangrijk, zijn we verheugd om de krachten te bundelen met een bureau dat onze toekomstgerichte filosofie deelt.”

In een reactie op de deal zegt Eleanor Winn, medeoprichter van Source: “Het benutten van Alsbridge’s scala aan methodologieën en expertise ons in staat om significant te groeien en onze visie voor het herdefiniëren van het outsourcing adviesveld te realiseren. Misschien nog wel belangrijker is de gedeelde visie die we met elkaar overeenkomen wat betreft cultuur, mogelijkheden, marktpositie en dienstverlening.”

De twee bureaus zullen geleidelijk worden geïntegreerd, waarbij Source op termijn het Alsbridge merk zal gaan dragen. Als de samensmelting compleet is zal het gecombineerde bureau een scala een diensten aanbieden, waaronder sourcing advies, leveranciersmanagement, netwerk en provider support, en robotic process automation (RPA).

Eerder dit jaar lanceerde Alsbridge nog een robotisering adviespraktijk.

Nieuws

Meer nieuws over