Nederlands team naar Dubai voor finale KICC 2015

10 april 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Volgende week organiseert KPMG de finale van zijn grootste internationale student recruitment evenement van het jaar: de KPMG International Case Competition (KICC). Meer dan 100 slimme studenten uit 28 landen vliegen naar Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten, om daar te strijden voor de titel ‘beste studententeam van het jaar’.

Ieder jaar organiseert accounting en consulting-gigant KPMG een internationale competitie waarin studenten van overal ter wereld worden uitgedaagd om complexe bedrijfsproblemen op te lossen. Vanaf de eerste editie van de competitie – intern bekend als KICC – is het initiatief uitgegroeid van een klein naar een grootschalig, prestigieus evenement. Dit jaar nemen teams uit 28 landen deel, waaronder de VS, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, Rusland, Zuid Afrika, China en Australië. De teams zijn geselecteerd op basis van nationale competities, waarvan de winnende teams nu de kans krijgen hun land te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale. Vorig jaar werd het evenement georganiseerd in Sao Paulo, Brazilië, en dit jaar vindt de competitie plaats in het Ritz-Carlton Hotel in de moderne metropolis Dubai.

Bright minds off to Dubai

In een persbericht stelt KPMG dat de 2015 editie van de International Case Competition voor de finalisten een “ervaring van hun leven” zal gaan worden. In samenwerking met Emirates worden de deelnemers in de watten gelegd met een volledig voor hen betaalde trip, zeer luxe verblijf en de kans om te “worden ondergedompeld in de prachtige cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten”. Maar het is niet alleen luxe en plezier – via een serie van cases worden de studenten intellectueel uitgedaagd om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een aantal realistische bedrijfsproblemen. In 2014 werden de finalisten gevraagd om strategisch advies te leveren aan een wereldwijd opererend olie- en gasbedrijf dat een nieuwe schaliegas operatie begon.

Om zijn betrokkenheid bij het evenement aan te tonen heeft KPMG 22 van zijn (senior) partners vrijgemaakt om het evenement bij te wonen en als jury te fungeren, evenals 35 recruiters die de ontwikkelingen van de jonge getalenteerde studenten zullen volgen. Gedurende vier dagen worden de innovatieve oplossingen van de teams beoordeeld door de jury, waarbij telkens alleen de beste concepten door gaan naar de volgende rondes. Op 16 april 2015 worden dan uiteindelijk de winnaars bekend gemaakt. “De KPMG International Case Competition is een geweldige kans voor studenten om ervaring op te doen met het aanpakken van bedrijfsuitdagingen uit het echte leven. Om het zelfvertrouwen van de getalenteerde studenten te zien groeien terwijl zij door iedere ronde van de competitie gaan en leren van de feedback van de jury, brengt aan het licht hoe getalenteerd studenten vandaag de dag zijn. Het is niet alleen een grote uitdaging, maar ook een geweldige leerervaring voor alle betrokkenen”, aldus Hinke Zijlstra, Recruitment Manager bij KPMG in Nederland.

KPMG - KICC

KICC Nederland Team
Het winnende team uit de nationale competitie in ons land bestaat uit Elise van Dam, Kay van der Vleuten, Maurice Lammerts en Frank Boesten. Ieder team dat aan de competitie deelneemt heeft een kort introductiefilmpje gemaakt over zichzelf en over de cultuur in hun land. Op de KICC Facebook pagina kunnen alle filmpjes bekeken worden. Hieronder de inzending van het Nederlandse team:


Volgende week zal Consultancy.nl samen met het recruitment team van KPMG onthullen wie de winnaars zijn van de KPMG International Case Competition 2015.