Rijnconsult partner van leiderschapsevent Inspire2lead

08 april 2015 Consultancy.nl

Vandaag vindt Inspire2Lead plaats, een evenement vol indrukwekkende verhalen, inspirerende mensen, leiderschap en innovatie. De opbrengsten van Inspire2Lead gaan in het geheel naar het sportieve initiatief Alpe d’HuZes, dat geld inzamelt in de strijd tegen kanker. Ook dit jaar heeft Rijnconsult zich als partner verbonden aan het leiderschapsevenement.

Inspire2Lead laat zich samenvatten als een middag vol bevlogen sprekers, eye-openers en dwarsdenkers. In maart 2014 vond de tweede editie van het evenement plaats. Centrale thema was toen inspiratie en leiderschap. De derde editie van het evenement staat vandaag op de planning en vindt plaats in de kassen van Koppert Cress, in Monster. De eigenaar van de kassen, Rob Baan was een van de sprekers van de eerste editie, die toen zijn indrukwekkende verhaal vertelde over zijn innoverende producten, zijn liefde voor eten en zijn ideeën over gezondheid. Ook tijdens de editie van dit jaar worden weer inspirerende verhalen verteld over (veer)kracht, over het geloven in het onmogelijke en over kleine initiatieven die groot uitgroeien om te laten zien wat er kan en daarmee geïnspireerd het leven te leven.

Inspire2Lead

Centrale thema van Inspire2Lead 2015 is: ‘Nieuwe manieren van kijken op oude manieren van doen’. Hierbij staan de volgende vragen centraal: Hoe kan creativiteit ingezet worden om vaste structuren en manieren van kijken, denken en doen te doorbreken? En hoe kunnen bestaande conventies losgelaten worden en verrassende mogelijkheden aangeboord en vormgegeven worden, om zo bij te dragen aan een inspirerende en vitale manier van samen leven en samen werken? Daarnaast is ‘ontregelen’ een van de aanverwante thema’s gedurende de middag. Diverse sprekers gaan in op dat thema met hun eigen persoonlijke en inspirerende verhalen. Zo gaat Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan het Radboud UMC, bijvoorbeeld in op zijn vernieuwende kijk op de Parkinson patiënt, vertelt Ada de Jong over hoe haar leven ontregeld werd toen zij haar man en drie kinderen verloor bij een klimongeluk en spreekt Marius Smit over zijn initiatief over het plasticvrij maken van ’s werelds wateren die hij is begonnen door in de Amsterdamse grachten te gaan plastic vissen.

Goede doel
Belangrijke doelstelling van Inspire2Lead is het ophalen van geld om een financiële bijdrage te leveren aan het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst minder mensen overlijden aan kanker. Alle opbrengsten uit Inspire2Lead komen ten goede van Alpe d’HuZes, een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker.

Rijnconsult

Net als vorig jaar heeft organisatieadviesbureau Rijnconsult zich weer verbonden als partner en mede-initiatiefnemer van Inspire2Lead. “De persoonlijke betrokkenheid bij onze medewerkers in de strijd tegen kanker en de ambitie om door Inspire2Lead mensen te inspireren is voor ons de reden Inspire2Lead te ondersteunen", aldus Bas van der Velde, Directeur bij Rijnconsult.

Nieuws

Meer nieuws over