SDG Group betrekt nieuw kantoor in centrum Londen

06 april 2015 Consultancy.nl

Management en IT-consultancybureau SDG Group is recent verhuist naar een nieuw kantoor in Engeland. Vanuit zijn nieuwe basis in Tower 42, de op twee na grootste wolkenkrabber van Londen, richt het bedrijfsadviesbureau zich op het verder vervullen van zijn groeiambities in het Verenigd Koninkrijk.

Met meer dan 300 consultants verspreid over 16 kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika*, is SDG Group een van ’s werelds grotere consultancybureaus. Het bureau werd opgericht in 1991 en focust zich op adviesdiensten op het snijvlak van bedrijfsvoering, innovatie en IT, met business intelligence als de belangrijkste specialisatie. Het adviesbureau ondersteunt klanten daarnaast met digital, Big Data en data-analytics vraagstukken, en biedt een mix van overige IT-oplossingen en adviesdiensten aan.

Om te voldoen aan de groeiende vraag in het Verenigd Koninkrijk – de Britse consultancymarkt groeide afgelopen jaar met 6,6% naar £6,02 miljard – besloot SDG Group onlangs om in te trekken in een nieuw, groter kantoor in Londen. Het bureau is nu gevestigd in Tower 42 – de wolkenkrabber die oorspronkelijk bekend stond als de National Westminster Tower**. Het gebouw was zo’n 30 jaar lang de hoogste wolkenkrabber van ‘Londen City’ en werd in eerste instantie gebouwd als thuisbasis van de internationale divisie van National Westminster Bank. Momenteel is het de op twee na hoogste wolkenkrabber in de City of London en staat het gebouw op de achtste plek van hoogste gebouwen in Greater London. 

Sdg Group

Vandaag de dag wordt Tower 42 aan meerdere bedrijven verhuurd en is de toren voorzien van eersteklas kantoorruimten en hospitality faciliteiten. Tientallen bedrijven huren kantoorruimte in het gebouw, waaronder advocatenkantoor Pillsbury Winthrop Shaw Pittman, Samsung, Capital Systems en digital signage specialist RMG Networks, en sinds korte tijd dus ook SDG Group. In een bericht op hun website vertelt het bureau verheugd te zijn over de vestiging in een gebouw met een “cutting edge architectuur die goed samengaat met onze vooroplopende benadering van bedrijfsoplossingen.”

* Kantoren zijn gevestigd in Milaan, Rome, Verona, Londen, Barcelona, Madrid, Parijs, Boston, Lissabon, Caïro, Hamburg, Florence, München, Algiers, Lima en Bogota.

** Het gebouw werd voor het eerst in 1980 in gebruik genomen en werd op 11 juni 1981 officieel geopend door Koningin Elizabeth II.

Nieuws

Meer nieuws over