Sia Partners versterkt inkooppraktijk met overname

13 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Sia Partners heeft recent de Franse procurement expert Sourcing France overgenomen. 10 adviseurs hebben de overstap gemaakt naar Sia Partners – ook zelf van Franse origine. De overname is onderdeel van de groeiplannen van het bureau in het sourcing speelveld.

Met bijna 570 consultants in 15 kantoren wereldwijd is Sia Partners een van de grotere uit Europa afkomstige adviesbureaus. Als onderdeel van zijn expansiestrategie heeft Sia Partners afgelopen maand Sourcing France (voormalig Factea France) overgenomen, een adviesbureau dat zich specialiseert in sourcing advies. Als gevolg van de transactie zijn 10 organisatieadviseurs aan het personeelsbestand van Sia Partners toegevoegd. Zij zullen worden opgenomen in de Parijs en Lyon kantoren van de consultancy.

Procurement Management

Volgens Matthieu Courtecuisse, medeoprichter en CEO van het adviesbureau, levert de aanwinst een impuls voor de procurement en supply chain dienstverlening. “Met de toevoeging van Sourcing France verbeteren wij onze expertise in de reorganisatie en transformatie van de inkoopfunctie, evenals van gerelateerde transformatie diensten”, vertelt Courtecuisse. Met het oog op de toekomst laat de CEO weten dat hij significant groeipotentieel voorziet – tegenover de Franse krant Les Echos verklaarde hij te mikken op een verdubbeling van de procurement adviespraktijk binnen twee jaar tijd.

Overnames
Voor Sia Partners is de overname van het bureau de vijfde grote aanschaf sinds zijn stichting in 1999. Negen jaar na de oprichting nam de consultancy EDS Consulting Services – het voormalige A.T. Kearney Interactive – in Frankrijk over, wat ongeveer 20 consultants toevoegde aan het team. Twee jaar later volgde de overname van Valtech’s management consulting-divisie – 40 adviseurs groot, en opnieuw in Frankrijk – een deal die het personeelsbestand voor het eerst boven de 300 man bracht.

Matthieu Courtecuisse - Sia Partners

In 2012 kocht Sia Partners OTC Americas, een overname die het bureau toegang verschafte tot de Amerikaanse markt. Een jaar later sloot het adviesbureau zijn grootste deal ooit: de acquisitie van Investance’s internationale business. Zo’n 60 consultants verspreid over vier locaties (VS, UK, Hong Kong en Singapore) maakten de overstap; een versterking van de footprint in Noord-Amerika, evenals toegang tot de snel groeiende markten van Zuidoost Azië.