Ecofys en Tauw sluiten windenergie samenwerking

11 maart 2015 Consultancy.nl

Tauw en Ecofys hebben een intentieverklaring getekend om hun samenwerking op het gebied van windenergie op land verder uit te breiden. Met de nauwere samenwerking verwachten de partners beter in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar geïntegreerd windenergie advies.

Met meer dan 200 adviseurs werkzaam vanuit kantoren in 6 landen behoort Ecofys tot een van de grootste gespecialiseerde spelers op het gebied van duurzame advisering. Het van oorsprong Nederlands consultancybedrijf ondersteunt klanten met duurzame energie, energiebesparing en CO2efficiëntie, energiesystemen en -markten alsmede energie- en klimaatbeleid vraagstukken.

Tauw heeft ongeveer 1,000 professionals in dienst, verspreid over vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Het advies- en ingenieursbureau richt zich vooral op milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving.

Ecofys en Tauw versterken windenergie samenwerking

De afgelopen jaren hebben Tauw en Ecofys gezamenlijk al aan verschillende projecten op het gebied van windenergie gewerkt, zoals een PlanMER voor windenergie in de gemeente Emmen en windenergieprojecten voor Waternet, de provincie Groningen en de gemeenten Korendijk, Barendrecht en Utrecht. Hierbij richt Ecofys zich met name op de ontwikkeling van het hele realisatietraject, het uitvoeren van technische en economische berekeningen, terwijl Tauw specifieke kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, m.e.r. en natuur en landschap voor zijn rekening neemt.

Op basis van de succesvolle partnership tot op heden hebben de milieu dienstverleners de intentie uitgesproken om hun samenwerking verder uit te breiden, waarbij de nadruk ligt op windenergie op land. Als onderdeel van de intentieverklaring gaan Ecofys en Tauw nauwer samenwerken bij onder meer het binnenhalen van opdrachten en projectuitvoering, bovendien zullen de bureaus waar mogelijk kennis met elkaar delen.

6.000 MW aan windvermogen
Met de intensifiëring van de samenwerking spelen de partners in op de stijgende vraag naar windenergie expertise en ondersteuning. Het Rijk heeft de doelstelling om voor 2020 in totaal 6.000 MW aan windvermogen op land te plaatsen om ruim vier miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien, met als gevolg dat er voor zowel energiebedrijven, externe adviseurs als uitvoeringsorganisaties veel werk te verzetten is.

Nieuws

Meer nieuws over