Innovatiesessie Anchor Modeling

Bedrijf
Datum
21 november 2011
Inschrijven voor
20 november 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Geinteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 21 november organiseert Ordina een Innoveer jij mee sessie in het thema van Anchor Modeling. We hebben hiervoor de grondlegger van deze methode, Lars Rönnbäck bereid weten te vinden om naar Ordina te komen en een presentatie te geven over dit innovatieve en veelbelovende fenomeen.

Anchor Modeling is een database modelleertechniek welke geschikt is voor informatie waarbij zowel de structuur als content aan verandering onderhevig is. Olle Regardt en Lars Rönnbäck hebben deze methode ontworpen in 2004. In 2007 is Anchor Modeling wetenschappelijk geformaliseerd aan de universiteit van Stockholm. Het onderzoekspaper van Olle & Lars heeft in 2009 op de 28th international conference of conceptual modeling de 'Best Paper Award' gewonnen. De populariteit van de methode is inmiddels flink gegroeid en het gebruik groeit explosief.  Lars is eigenaar van Anchor Modeling.

De ontwikkelaars van deze methode hebben naast de methodiek ook enkele tools ontwikkeld waarmee bijvoorbeeld het Anchor Model grafisch op conceptueel niveau beschreven kan worden, dit is te vergelijken met een ERD.

In de presentatie van Lars komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
• Het hoe en waarom van Anchor Modeling?
• Geschiedenis / ontwikkeling
• Positionering ten op zichten van andere modelleringtechnieken
• Wat is Anchor Modeling?
• Het ontwerp, de realisatie en implementatie van een Anchor Model
• Verder onderzoek......

In het tweede deel van deze sessie wordt door Pim Aarts ingegaan op innovatieve modelleringtechnieken om vervolgens een praktijkvoorbeeld van het Anchor Model te bespreken.  Hierbij komen belangrijke punten aan de orde waarmee rekening gehouden moet worden tijdens of voorafgaand aan een implementatie.

Wij zien je graag op maandag 21 november bij Ordina in Nieuwegein.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Meld je aan via deze website.

 

Event informatie

Bedrijf: Ordina

Datum: 21 november 2011

Inschrijven voor: 20 november 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Geinteresseerden