Ethische dilemmas in het Organisatieadviesvak

Bedrijf
Ooa
Datum
24 november 2011
Inschrijven voor
23 november 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Adviseurs
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Workshop ethische dilemma's in het organisatieadviesvak

Herkent u dit? Het gevoel van “Oei, dat is nog maar net goed gegaan” of “Ai, als dit morgen in de Telegraaf staat, dan…” of “Had ik dit wel mogen doen?”

Dan is het echt tijd aan te sluiten bij de workshop Ethische dilemma's in het organisatieadviesvak op 24 november 2011. Een workshop waarin u samen met collega’s aan de slag gaat en uw inzicht in de Gedragscode verdiept. U krijgt antwoord op de vraag hoe de Gedragscode u kan helpen in uw dagelijkse werk, wat u wel mag en wat u beter niet doet, in welke situaties de Gedragscode al dan niet van toepassing is, hoe het tuchtrecht werkt enzovoorts.

In deze workshop houden we elkaar de spiegel voor, waarbij uiteenlopende ethische vraagstukken op verschillende manieren worden belicht en waar u zich in interactie met andere deelnemers traint in de ethische verantwoording van professionele keuzen. Op die wijze staat u sterker in de professioneel-ethische keuzen en de verantwoording ervan.

De workshop biedt een stevige basis voor een zelfbewust, ethisch en extern te verantwoorden professioneel gedrag tegen de achtergrond van de gedragscode van de Ooa.

De Ooa en de ROA onderscheiden zich door een hoge professionele en toetsbare standaard. Het bestaan van klachtrecht voor opdrachtgevers en andere belanghebbenden is uniek binnen de Nederlandse context van het organisatieadviesvak. Opdrachtgevers kunnen van ons verwachten dat we ons houden aan de gedragscode. Daarmee onderscheiden we ons van veel andere consultants c.q. organisatieadviesbureaus.

Programma:
14:30 uur Ontvangst met koffie en thee
15:00 uur Start programma en kennismaken
               De vijf uitgangspunten nader bekeken
               De opbouw en inhoud van de code
               Bespreken eigen cases
               Pauze, met drankje en maaltijd
               Eventuele voortzetting bespreken eigen casuïstiek
               De klacht: Hoe werkt de klachtencommissie?
               Opdracht maken en analyse in groepjes
21:00 uur Einde

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 4 punten op voor uw CMC-hercertificering.

Doelgroep
Leden Ooa en medewerkers ROA-leden

Vooraf
We vragen u een casus uit uw eigen praktijk voor te bereiden m.b.v. een schema dat u toegestuurd wordt bij de uitnodiging. Deze cases worden tijdens de workshop besproken in een kleine groep.

Kosten
voor Ooa-leden € 75,- , niet-leden € 149,-

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 20 november 2011 aanmelden per e-mail: secretariaat@ooa.nl onder vermelding van uw naw-gegevens. Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvangt u een bevestiging en de routebeschrijving.

Annuleren
Uitsluitend schriftelijk (per post, fax of e-mail) vóór 14 november 2011. Annuleert u na deze datum, dan wordt het volledige deelnamebedrag in rekening gebracht.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033-2473442.

 

Event informatie

Bedrijf: Ooa

Datum: 24 november 2011

Inschrijven voor: 23 november 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Adviseurs