Social Media in de Financiele Sector

Bedrijf
Datum
24 oktober 2011
Inschrijven voor
23 oktober 2011
Type event
Workshop
Doelgroep
Geinteresseerden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Social media in de financiële sector

Op 24 oktober organiseert Women in Financial Services (WIFS) in samenwerking met ConQuaestor een workshop met als thema Social media in de financiële sector. ConQuaestor treedt op als host van dit evenement.

De wereld verandert en dit heeft een effect op de consument anno 2011. Een tweedeling is zichtbaar tussen de oude en de nieuwe generatie. De exponentiële groei van technologie versterkt deze ontwikkeling alleen maar. Het gebruik van social media is één van de belangrijkste fenomenen op het gebied van (technologische) consumer trends. Wat kan uw organisatie doen om in te spelen op de behoeften van de consument anno 2011?

Diverse internationale bedrijven als Coca-Cola, Starbucks en Xbox lopen voorop in het gebruik van social media en hebben al vele fans weten te creëren via de community websites. KLM voert de lijst aan als het gaat om Nederlandse bedrijven. Financiële instellingen maken nog lang niet optimaal gebruik van de mogelijkheden van dit kanaal. Zij zijn van oudsher vrij traditioneel, een business model dat perfect aansluit bij de oudere generatie van tegenwoordig.

Trends als ‘social media’, ‘transparantie’, ‘mondige consumenten’ en ‘online reviews’ vereisen echter een vernieuwde aanpak. Om hierop in te spelen en de consument aan zich te binden zullen ook de financiële instellingen hun weg moeten vinden naar social media.

De vraag is niet óf, maar hoe en wanneer financiële instellingen social media gaan adopteren in hun core business.

Tijdens de bijeenkomst zal Miriam Cnossen, Senior Consultant bij ConQuaestor een kennismaking geven met de verschillende platforms en haar visie geven op een effectieve strategie voor het gebruik van social media.

Programma
17:00 Ontvangst met food & drinks
17:30 Introductie
17:45 - Een kennismaking met Social Media  - Social Media Strategie
20:00 Afsluiting en drinks 
 
Aanmelden
Aan deze workshop zijn voor leden van WIFS  geen kosten verbonden.  Als je lid bent van de vereniging kun je je gratis aanmelden via de website. Als je nog geen lid bent stuur dan een email naar info@wifs.nl, dan ontvang je de nadere gegevens over dit evenement.

Vragen
Voor vragen kunt u terecht bij Miriam Cnossen, tel. 06-53171581.

Datum, tijd, locatie
Maandag 24 oktober 2011, 17.00 uur, ConQuaestor, Orteliuslaan 871, Utrecht

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 24 oktober 2011

Inschrijven voor: 23 oktober 2011

Type event: Workshop

Doelgroep: Geinteresseerden