Lean Six Sigma in de Publieke Sector

Bedrijf
Datum
16 april 2012
Inschrijven voor
16 april 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Denkt u erover om Lean Six Sigma in te zetten om kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en tegelijk bezuinigingen door te voeren? Op 16 april organiseren House of Performance en Symbol een middag seminar waarin u kennis kunt maken met de basiselementen van Lean in de publieke sector. Leer tijdens deze middag hoe u uw klant beter kunt bedienen en tegelijkertijd de operationele kosten kunt verlagen.

Onderzoek toont aan dat slechts 17% van de G25 gemeentes in staat zijn om zowel efficiënt als effectief te werken (House of Performance - 2011). Deze gemeentes gebruiken de Lean filosofie als veranderstrategie in combinatie met Six Sigma. Wilt u weten of Lean Six Sigma past om de strategie van uw organisatie te realiseren, gebruik dan deze middag hierop om een antwoord te vinden?

In het eerste deel van het programma vertellen een aantal ervaringsdeskundigen over de methodiek ‘Lean Six Sigma’ en hoe u deze methodiek in dienstverlenende procesen kunt inzetten om de doorlooptijd te verkorten. Het tweede gedeelte van het programma bestaat uit twee parallelle workshops. In de ene workshop ervaart u met een game hoe een 'Lean werkwijze' kan bijdragen in het verkorten van doorlooptijden. De andere workshop richt zich op uw rol als leidinggevende bij het implementeren van Lean. We sluiten de dag af met een forumdiscussie waarin u vragen kunt stellen aan de ervaringsdeskundigen.

Programma
13.00: Ontvangst door Arjon van Lieshout, Partner House of Performance
13.05: Introductie Lean Six Sigma
13.30: Lean Six Sigma in de publieke sector
14.00: Workshop 1: Leiderschap Q & A
15.30: Workshop 2: Lean game - Orderverwerking
17.00: Forumdiscussie met experts
17.30: Afsluitende borrel

Kosten
149 p.p. excl. btw - (inclusief.hand-outs)

Plaats
Utrecht Hamburgerstraat 30 - 3512 NS Utrecht

Inschrijven kan op deze pagina

 

Event informatie

Bedrijf: House of Performance

Datum: 16 april 2012

Inschrijven voor: 16 april 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals