Round Table: Rolling Forecasting

Bedrijf
Datum
22 maart 2012
Inschrijven voor
15 maart 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Rolling forecasting biedt geweldige perspectieven voor de besturing van ondernemingen door business én financieel managers. Een juiste toepassing en inrichting is dan wel cruciaal. Graag presenteert ConQuaestor de resultaten van haar onderzoek naar de succesfactoren van het gebruik van rolling forecasting.

Op 22 maart a.s. willen wij graag met u de resultaten delen van het onderzoek dat wij samen met de Universiteit Twente hebben uitgevoerd naar het gebruik van rolling forecasting bij een zestal ondernemingen in de Consumer Packed Goods sector: Unilever, FrieslandCampina, Vrumona, Heineken, VION Food Group en AkzoNobel Decorative Paints.

Het onderzoek en deze round table staan in het teken van de succesfactoren bij de toepassing van rolling forecasting als planningsmethodiek. Het gebruik binnen de onderneming, de accuratesse van de voorspellingen en de kosten van het rolling forecasting proces en systeem zijn onderhevig aan een groot aantal situationele factoren. De resultaten van het onderzoek laten zien waarom het onderkennen van deze factoren en het op een juiste wijze vertalen in de organisatie van de rolling forecasts van groot belang zijn.

De praktijkervaringen uit het onderzoek zijn naar onze mening niet alleen van toepassing voor de Consumer Packed Goods sector, maar ook voor andere organisaties die zich bezig (willen) houden met rolling forecasting. Tijdens de round table zoeken wij graag de verdieping met u rondom dit thema. Hierbij zal ook aan bod komen waarom in theorie rolling forecasting een goede vervanging lijkt voor budgettering, maar in de praktijk vaak nog niet operationeel is. Basis voor discussie zullen de resultaten van ons onderzoek zijn.

Programma
17.00 uur Ontvangst
17.30 uur Introductie Loek Meijers
18.00 uur Onderzoeksresultaten
18.30 uur Diner
19.15 uur Verdieping en discussie
20.30 uur Afsluiting en borrel

Dagvoorzitter
Loek Meijers, partner bij ConQuaestor.

Inschrijven
Om u in te schrijven voor deze Round Table kunt u voor 15 maart een mail sturen naar umut.yilmaz@conquaestor.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving.

Kosten
Aan deze Round Table bijeenkomst zijn voor gasten van ConQuaestor geen kosten verbonden.

Vragen
Bij vragen kunt u contact opnemen met Loek Meijers via loek.meijers@conquastor.nl

Datum, tijd en locatie
22 maart, om 17:00 uur
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
Utrecht

ConQuaestor Rolling Forecasting

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 22 maart 2012

Inschrijven voor: 15 maart 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals