Digital Transformation

Bedrijf
Datum
28 september 2023
Inschrijven voor
28 september 2023
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Amersfoort
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Smart Industrie, digitale innovatie, big data, digitale transformatie … Zomaar enkele begrippen die je als je de IT-sector moet geloven niet mag missen om te overleven. Wereldwijd wordt hiervoor vaak de term Industrie 4.0 gebruikt, oftewel de vierde industriële revolutie. De afgelopen jaren is deze term veranderd van buzz-woord naar een serieuze strategie dat door een steeds groter aantal bedrijven wordt toegepast. Ook wij ervaren dat steeds meer van onze relaties zich bezighouden met de implementatie van Industry 4.0 of aspecten daarvan. Maar we zien ook dat organisaties worstelen met deze transitie of zelfs aarzelen om er überhaupt aan te beginnen.

Industry 4.0 in Japan, Digital transformation roadmap en nog vier interessante workshops!

Symbol organiseert, in samenwerking met haar partners, ook dit jaar weer een event om kennis op te doen op het thema Industry 4.0 en digital transformation. We starten na de introductie met een plenaire keynote speaker. Daarna volg je in kleinere groepen een drietal workshops naar keuze. Zo kun je o.a. zelf in ons Smart Experience Center ervaren hoe je Process Mining kunt inzetten en demonstreert Minitab de mogelijkheden van Real Time SPC aan de hand van een praktijkcase. LeanForms laat zien hoe je met digitale formulieren slimmer en effectiever kunt werken en CGI praat je bij over hoe zij digitale transformatie richting Unified Manufacturing uitvoeren. Dit evenement biedt je de kans om je kennis uit te breiden, te netwerken met experts en inspiratie op te doen voor jouw bedrijfsgroei.

Dompel jezelf onder in inspirerende keynotes, interactieve workshops en boeiende discussies die je zullen prikkelen en nieuwe mogelijkheden zullen openen.

Voor wie
Operation Managers, Directies, QSHE en KAM Managers in de industrie, automotive, bouw, logistiek en technische dienstverlening die meer willen weten over de digitale transitie en Industrie 4.0.

Waar
Stationsplein 26, Amersfoort.

Onze locatie in Amersfoort ligt pal tegenover de hoofd- ingang van het NS station en is dus eenvoudig per openbaar vervoer bereikbaar. Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren in de Q-Park P+R Barchman Wuytierslaan, op circa 5 minuten loopafstand van ons kantoor.

Wanneer
Donderdag 28 september 2023.
09:00 – 16:00.

Prijs
99,- p.p.

Programma

Na een plenair welkom word je ingedeeld in groepen die steeds parallel een workshop volgen. De volgorde waarin je de workshops volgt, varieert dus, afhankelijk van de groep waarin je zit. Tot slot is er een netwerkborrel. Hieronder is het tijdsschema weergegeven:

09:00 – 09:30 Inloop en ontvangst
09:30 – 10:30 Industry 4.0 in Japan
10:30 – 11:00 Pauze
11:00 – 11:45 Workshopronde 1
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 13:45 Workshop ronde 2
14:00 – 14:45 Workshop ronde 3
15:00 – 16:00 Plenaire afsluiting & Networkborrel

Sprekers

Dick Theisens | Symbol
Japan 4.0

In mei reisde Symbol met een groep van 22 deelnemers af naar het land van de reizende zon. Het thema van deze studiereis: “Hoe gaan Japanse bedrijven, die al decennia bekend staan om hun excellente productieprocessen, om met deze digitale transformatie?” We bezochten de Nederlandse ambassade, de Smart city ‘Haneda Innovation city’ en diverse bedrijven die de afgelopen jaren digitaal zijn getransformeerd. Tijdens deze plenaire sessie delen we graag met de deelnemers de meest interessante ervaringen en voorbeelden.

Coen Huesmann | CGI
Focus on digital development fields

Coen Huesmann geeft leiding aan het manufacturing competence centre van CGI. Met als motto Veilige en Duurzame oplossingen binnen manufacturing begeleidt CGI bedrijven in hun digitale transformatie richting Unified Manufacturing. Hoe pak je dit aan? Waar begin je en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zal Coen ervaringen delen over wat er bij komt kijken en waar bedrijven zoal tegenaan lopen.

Roberto Mastrangelo | Minitab
Real Time SPC

De meesten kennen Minitab van het softwarepakket waarmee je data statistisch kunt analyseren en visualiseren. Maar onder de paraplu van Minitab vallen veel meer pakketten. Real Time SPC is één van deze nieuwe pakketten. Roberto is a solution architect bij Minitab. Hij zal aan de hand van een praktijkcase laten zien hoe je Real Time SPC inzet om processen te monitoren en ook automatisch actie kunt ondernemen op speciale events en trends.

Ricardo Meulstee | Symbol
Operationeel management 4.0

In de workshop ‘Operationeel management 4.0’ maak je kennis met een moderne manier van de dagelijkse standup meeting en performance management. Op een groot touchscreen worden alle operationele data weergegeven. Dat kan bijvoorbeeld met PowerBI. De systemen kunnen verbinden met het gehele productieapparaat, maar ook met andere devices zoals tablets en smartphones. Dit biedt een enorme versnelling in het bespreken van de performance en het proces van continu verbeteren.

Anton Schaerlaeckens | LeanForms
Try before you fly

In deze workshop over standaardisatie in processen en workflow management vertelt Anton Schaerlaeckens (LeanForms) zijn ervaringen met ondersteuning vanuit de klassieke ICT afdelingen. Maar ook de transformatie van een formeel, strak ISO kwaliteitsmanagement wat niet werkte in de praktijk naar een praktische werkvorm met tal van Lean principes. Een echt bedrijfsmanagement systeem dat wel werkt en continu verbeteren bijna vanzelf initieert.

David van Eekhout | Symbol
Lean Six Sigma 4.0 roadmap

Vele relaties van Symbol volgen het CIMM-groeimodel om stappen te zetten in hun transformatieproces. Dit groeimodel verloopt via vijf fasen van ontwikkeling, waarbinnen verschillende bouwblokken vanuit de Lean en Six Sigma filosofie worden gebruikt om te komen tot Operational Excellence. Met de komst van Industry 4.0 ondergaan veel van deze bouwblokken een moderniseringsslag. Denk daarbij aan Process Mining, data collectie vanuit het proces, Robotic Process Automation (RPA), Real time SPC ,enzovoort. In deze workshop neemt David je mee in deze ontwikkelingen en de nieuwste release van het CIMM 4.0 groeimodel.

Inschrijven

Heb je interesse in dit event? Schrijf je dan direct in op deze pagina. Er is slechts plek voor 50 deelnemers, dus wees er snel bij! Vanwege de verwachte belangstelling kun je je maximaal met 2 personen van één organisatie inschrijven.

Event informatie

Bedrijf: Symbol

Datum: 28 september 2023

Inschrijven voor: 28 september 2023

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Amersfoort