'Lezing: De Tirannie van Experts'

Bedrijf
ROA
Datum
14 maart 2023
Inschrijven voor
14 maart 2023
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op dinsdag 14 maart 2023 organiseert de Raad van Organisatieadviesbureaus weer een live-event voor leden en niet-leden. Het thema van de avond is ´De tirannie van experts´. In een mooie setting is er alle ruimte voor leidinggevenden van bureaus en jonge adviseurs om elkaar weer te ontmoeten en elkaar te inspireren! 

Onze speciale gast is Willem Vrakking. Hij geeft een lezing over het boek: Schijnoplossingen bij misstanden in de (semi-)publieke sector. Het betreft een kritische beschouwing van 2 emeritus-hoogleraren tevens Veranderexperts over de negatieve keerzijde van Experts

Willem Vrakking  en Anton Cozijnsen komen in dit compacte boek tot een analyse waarom er zoveel fout gaat bij (semi-) overheden. Immers de publieke sector wordt al jaren beheerst door missers, affaires en fraudes. De aktualiteit stroomt er van over. Zoiets gebeurt vaak in een context waarin oerdriften, als hebzucht , machtswellust en regeldrift domineren.

Steeds maar weer nieuwe experts
De top in deze wereld  blijft ‘experts’ inhuren om hieruit te komen – vaak vanwege hun eigen onmacht- die de vervreemding alleen maar groter maken. Experts die al decennia komen met dezelfde ‘trukendoos’, modellenkoffer   en zo fundamentele problemen helpen camoufleren.

Negatieve spiraal
Daarmee blijft de (semi-) publieke sector en natuurlijk vele andere sectoren in een negatieve spiraal zitten. Kafkaiaanse taferelen en misstanden blijven zich herhalen. Experts blijven maar bouwen aan die toren van Babel. Bekend is dat die hoogmoed uiteindelijk wordt gestraft.  

Hoopvolle route naar fundamentele verbetering
In dit boek sparen de auteurs zichzelf niet als ze in het bijzonder ook verander-experts onder de loupe nemen. In het tweede deel van het boek geven ze een hoopvolle route aan waarmee die negatieve spiraal kan worden doorbroken. 

Willem Vrakking is bestuursadviseur. Hij adviseert over strategie en verandering. Hij was Co-Founder en  managing -partner van Holland Consulting Group. Daarnaast is hij em. hoogleraar Strategy & Change aan de Erasmus Universiteit. 

Programma

15:00 - 16:00 uur: Inloop
16:00 - 17:30 uur: Lezing: 'De Tirannie van Experts'
17:30 uur: Afsluiting incl. borrel

Locatie

AEF
Maliebaan 16
3581 CN Utrecht.

Deelname is gratis; niet-leden die geïnteresseerd zijn in de ROA zijn ook hartelijk welkom. We vinden het mooi als per bureau een leidinggevende en een jonge consultant samen komen!

Event informatie

Bedrijf: ROA

Datum: 14 maart 2023

Inschrijven voor: 14 maart 2023

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Utrecht