Retail Ontbijtsessie

Bedrijf
BDO
Datum
02 november 2012
Inschrijven voor
02 november 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Ondernemers en managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Retail Ontbijtsessie

BDO faciliteert en stimuleert een goed begin van de dag met de Retail ontbijtsessies. Directies en managementleden van retailbedrijven komen in deze sessies samen met onze specialisten om met elkaar van gedachten te wisselen over belangrijke thema’s die spelen in de branche. Onder het genot van een ontbijt, stelt u al uw prangende vragen, gaat u met elkaar in discussie en wint u advies in om nóg beter te presteren!
 
Strategische personeelsplanning: spanningsveld tussen kwaliteit en kosten
Graag nodigen wij u uit voor de vierde sessie op vrijdag 2 november a.s. waarin strategische personeelsplanning centraal staat. Retailers staan continu voor de uitdaging om meer rendement uit hun onderneming te halen. Terwijl personeel vaak een belangrijke kostenpost vormt, ligt juist hier dé kans om onderscheidend te ondernemen. Door op strategische wijze om te gaan met de inzet van personeel en te kiezen voor een investering in kwaliteit, kunt u uw concurrenten een flinke stap voor zijn.
 
Tijdens deze ontbijtsessie gaan wij in op strategische personeelsplanning voor de korte en lange termijn. Dit doen wij door u te voeden, te inspireren en u op een andere manier te laten kijken naar personeel. We geven u onder andere adviezen over strategische werving: hoe u vandaag in contact komt met uw medewerker van morgen of juist met de medewerker die u over een jaar hard nodig heeft. Ook bespreken wij hoe u het beste kunt anticiperen op de toekomst, bijvoorbeeld door high potentials een groeiperspectief aan te bieden en de talenten van uw medewerkers optimaal te ontwikkelen en te benutten. Er is vooral veel aandacht voor het uitwisselen van ervaringen met andere retailers, u bent zelf immers de expert!
 
Het wordt een inspirerende ontbijtsessie, waarin u zich gaat afvragen: “Wat kan ik morgen anders doen?”
 
BDO Branchegroep Retail
De leden van de BDO Branchegroep Retail beschikken over specifi eke expertise door ervaring en door hun samenwerking met toonaangevende partijen. Graag delen wij deze expertise met u tijdens de Retail Ontbijtsessies. Overigens zijn niet alleen retailspecialisten van BDO aanwezig, ook kunt u kennis maken met collega-ondernemers uit de retailbranche.
 
Interessant voor u?
De sessie is interessant voor ondernemers en managers die uitgedaagd willen worden om naar effectieve personeelswerving en –planning te kijken.
 
Wat kunt u verwachten?
Tijdens de sessie wordt onder andere ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • Wat is strategische werving van personeel?
  • Hoe gaat u om met het spanningsveld tussen kwaliteit leveren en kostenbeheersing?
  • Hoe ontwikkelt en benut u de talenten van uw medewerkers optimaal?

Spreker: Etchica Voorn - Talentroom.eu
Doe wat je leuk vindt! Bedrijfsmissie en hartenkreet van Etchica Voorn. Zij is founder en oprichter van Talentroom.eu en heeft ruim 25 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling en retail. “Ik werk vanuit een heldere missie: doe waar je goed in bent en werk met en aan (je) talent. Om vanuit deze insteek talenten te spotten en te interviewen moet je heel bevlogen zijn. Dat typeert onze aanpak. Met persoonlijke aandacht en passie faciliteren wij retailers en talenten om met elkaar te matchen. Nu en in de toekomst!”
 
Managers en recruiters van retailbedrijven en talentvolle retailprofessionals ontmoeten elkaar in Talentroom; dé interactieve Retail Community op internet. Op dit platform vinden meer dan 900 retailprofessionals elke dag weer hun weg naar toonaangevende retailers als Action, Gamma, Perry Sport, Hema en De Bijenkorf.
 
Tijdens de ontbijtsessie zal Etchica Voorn bijgestaan worden door Maaike van Zomeren van BDO. Maaike is werkzaam als HR-consultant en adviseert ondernemingen in de retail. Zij heeft expertise in het optimaliseren van rendement en prestaties van medewerkers.
 
Datum, tijd en locatie
De ontvangst van de Retail Ontbijtsessie ‘Strategische personeelsplanning’ is op vrijdag 2 november om 8.00 uur bij BDO Utrecht aan de Winthontlaan 2. We starten met het ontbijt en sluiten rond 9.30 uur de ontbijtsessie af. Uiteraard is er zowel voor als na het ontbijt voldoende gelegenheid om te netwerken.
 
Aanmelden
Deelnemen aan de Retail Ontbijtsessie is kosteloos en aanmelden kan via het online inschrijfformulier. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging.
 
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Annemiek Schiphorst of via telefoon 020 – 543 21 00.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 02 november 2012

Inschrijven voor: 02 november 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Ondernemers en managers