Themadag "de Kracht van de verschillen"

Bedrijf
ROA
Datum
15 november 2022
Inschrijven voor
14 november 2022
Type event
Seminar
Doelgroep
ROA-leden
Locatie
Eerbeek
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Dinsdag 15 november a.s. vindt de Themadag "de Kracht van de verschillen" plaats. Dit jaar een speciale editie van de Dag van de Adviseur, één van de Big 5 events van de Ooa. Samen met Develhub hebben we een mooi programma samengesteld waarin organisatie adviseurs en learning & development adviseurs elkaar ontmoeten.

We merken het meer en meer; organisaties worden netwerkorganisaties. Voor zowel organisatie- als L&D adviseurs is het geen nieuwe maar wel een blijvende uitdaging; een adviseur die alleen uit het ene of het andere vaatje tapt, riskeert het leveren van half werk. De vraag die dan ook centraal staat deze dag is; Wat leren we van elkaar als we samen gaan onderzoeken waar we elkaar in het vak tegenkomen en kunnen versterken?

Alexander Hartman Kok; organisatieadviseur en trainer/coach, Hester van Breda; L&D manager bij Schiphol en Marjoleine Heijboer; docent onderwijswetenschappen Universiteit Utrecht en cultureel antropoloog, nemen je op een interactieve manier mee in verschillende vraagstukken. Spring jij ook samen op de tandem?

We zien je graag op 15 november!   

Dinsdag 15 november 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Bosque, Harderwijkerweg 28 in Eerbeek  

Programma

•    Vanaf 9:30 uur: inloop en ontvangst
•    10:00 uur: presentatie en interactieve sessie Aleander Hartman Kok.

Alex zoomt in op de onderstroom van beide vakgebieden. Is deze onderstroom bovenstroom geworden? Waar staan we in ons vakgebied als interne en externe adviseurs en LND – ers? En is het tijd voor een (rol)transitie? De vraag is wat harder trekt aan onze toekomstige rol en hoe kunnen wij als professional een hybride aandrijflijn zijn voor opdrachtgevers tussen ontzorgen en ontwikkelen.
 
•    12:30 uur: uitgebreide lunch 
•    13:30 uur Presentatie Hester van Breda en Marjoleine Heijboer

De kracht van de verschillen, de handen ineen. In deze sessie brengen we de organisatiekunde en de onderwijskunde samen. Wat heeft een organisatie nodig om te leren en te verbeteren? Gezamenlijk komen we tot een scherpe analyse en een effectieve aanpak om performancevraagstukken te lijf te gaan!
 
•    16:00 uur uitgebreide borrel en netwerken

Sprekers
 
Alex Hartman Kok
Samen met jou wil Alex mijmeren over ons vak als organisatieadviseur en L&D' er. Al iets meer dan 25 jaar staat hij met mijn kaplaarzen in de organisatieblubber. Hoe goed kennen we elkaar als adviseur en L&D' er? Is het een wereld van verschil of springen we enthousiast samen op de tandem? In zijn bedrijf Friluft begeleid hij ondernemers, directies en professionals. Open, dynamisch en zonder poespas.

Marjoleine Heijboer, Docent Onderwijswetenschappen, Universiteit Utrecht
Marjoleine geeft sinds 2019 les in zowel de bachelor als de master-opleiding aan de Universiteit van Utrecht met een focus op het leren van professionals in (en tussen) organisaties. In deze vakken neemt zij studenten mee in de vele vormen van leren van professionals en de (organisatie)context waarbinnen dit leren plaatsvindt en vorm krijgt.

Hester van Breda, L&D manager Schiphol
Hester van Breda-Verduijn is Lead Learning & Development bij Schiphol. Ze startte als leerkracht in het basisonderwijs. Daarna werkte ze als docent/onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, faculteit onderwijskunde. Ze pakte het onderwijskundig advieswerk op, waarbij ze o.a. als consultant en interim manager vele bedrijven heeft geholpen bij uiteenlopende leer- en ontwikkelvraagstukken. Drie jaar geleden landde ze op onze nationale luchthaven.

Event informatie

Bedrijf: ROA

Datum: 15 november 2022

Inschrijven voor: 14 november 2022

Type event: Seminar

Doelgroep: ROA-leden

Locatie: Eerbeek