MeetUp Hieroo Rotterdam: Culturele diversiteit in Rotterdam en cultuursensitief werken

Bedrijf
Datum
26 oktober 2022
Inschrijven voor
26 oktober 2022
Type event
Inhousedag
Doelgroep
Starters & Young professionals
Locatie
Rotterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Agena

Er komt weer een MeetUp van Hieroo Rotterdam aan! Rotterdam is rijk aan culturen met inwoners van meer dan 170 verschillende achtergronden. Elke culturele gemeenschap heeft weer een eigen verhaal en geschiedenis in Rotterdam. Op deze avond worden inspirerende verhalen verteld door Rotterdammers die zich inzetten voor hun culturele gemeenschap en de geschiedenis daarvan in onze stad. Tot slot zullen we met elkaar het gesprek aangaan over cultuursensitief werken en waarom dat belangrijk is.

Datum: 26/10/2022
Aanvang: 18:45 - 22:00
Locatie: Verhalenhuis Belvédère, Katendrecht, Rotterdam

De MeetUps van Hieroo Rotterdam zijn netwerkevents voor jonge professionals in de regio Rotterdam, waar we steeds weer een ander thema induiken en met elkaar in gesprek gaan.

Programma

18:45: Inloop
19:00: Opening
19:10: Spreker 1: Uriël Matahelumual
19:40: Spreker 2: Alice Fortes
20:10: Pauze
20:20: Discussie o.l.v. Benedicta Anasagasti
21:00: Borrel
22:00: Einde

Sprekers

Spreker 1: Uriël Matahelumual
De eerste spreker van de avond is Uriël Matahelumual, een jonge Rotterdammer met Molukse roots. Naast zijn werk als filmmaker zet hij zich in voor de Molukse gemeenschap. Zo produceerde hij het project ‘Moluccan Legacies’. Een onderdeel hiervan was een fototentoonstelling met verhalen van Molukkers op de Lloydkade. Een belangrijke plek voor Molukkers, waarover Uriël meer zal vertellen op de avond zelf. Daarnaast groeit zijn podcastserie ‘Molukse Takkie’ snel, waarin hij met gasten verhalen vertelt zoals hun Molukse voorouders dat ook deden. Als derde generatie Molukkers is er namelijk nog veel te ontdekken over de rijke geschiedenis en zwarte bladzijdes, maar zeker ook de mooie kanten van de cultuur anno 2022.

Spreker 2: Alice Fortes
In Nederland wonen zo’n 25.000 mensen met een Kaapverdiaanse achtergrond, waarvan ze bijna allemaal in Rotterdam (en specifiek in Rotterdam-West) wonen. Waarom de Kaapverdiaanse gemeenschap zo’n typisch Rotterdams fenomeen is, zal Alice Fortes deze avond alles over vertellen. Alice is een betrokken Rotterdammer en verbonden aan vele organisaties en projecten. Als founder van de Kaapverdiaanse Kookworkshops en co-founder van het rummerk Duarte Lopes Grogue wil ze het Kaapverdiaans erfgoed eren en bewaken. In het dagelijks leven is Alice directeur van Art Studio Hoogvliet, bestuurder van het Verhalenhuis Belvédère en voorzitter van de adviesraad Anti-racisme & Inclusie (IRA).

Spreker 3: Benedicta Anasagasti
Gezien de grote culturele diversiteit in onze stad, is het belangrijk om te weten hoe je hier op de werkvloer het beste mee om kunt gaan. Benedicta Anasagasti zal daarom meer vertellen over cultuursensitief werken. Benedicta woont in Rotterdam, heeft een master in Governance of Migration & Diversity en is onderdeel van KVK Inclusief. Met elkaar (onder leiding van Benedicta) gaan we het gesprek aan over waarom dit belangrijk is en hoe je dit in je werk kunt toepassen.

Locatie

Verhalenhuis Belvédère, Katendrecht

Waar kan een MeetUp over inspirerende verhalen van Rotterdammers en de culturele diversiteit van de stad nou beter plaatsvinden dan in Verhalenhuis Belvédère? Deze locatie op Katendrecht heeft namelijk als missie om door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen zo veel mogelijk mensen met elkaar en met de stad verbinden. Ze maken mensen, gemeenschappen en de veranderende stad zichtbaar voor elkaar en voor een breed publiek en dragen zo bij aan de culturele en maatschappelijke ontwikkeling van de stad. De wereldkeuken van Belvédère zorgt voor lekkere hapjes en ook voor drankjes wordt gezorgd.

Geïnteresseerd?

Benieuwd naar de inspirerende verhalen en wil je je netwerk in Rotterdam uitbreiden? Meld je dan aan door bovenstaand formulier in te vullen! Deelname is geheel kosteloos en staat open voor young professionals wonend of werkend in de regio Rotterdam.

Er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er op tijd bij! Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met sigrid.borst@hieroo.nl.

Event informatie

Bedrijf: Hieroo

Datum: 26 oktober 2022

Inschrijven voor: 26 oktober 2022

Type event: Inhousedag

Doelgroep: Starters & Young professionals

Locatie: Rotterdam