Tax Planning Woningcorporaties

Bedrijf
BDO
Datum
25 oktober 2012
Inschrijven voor
25 oktober 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Tax Planning Woningcorporaties

Vier jaar geleden is de integrale belastingplicht voor de vennootschapsbelasting ingevoerd. Heeft u ook daadwerkelijk vennootschapsbelasting betaald? Door het gebruik van de fiscale faciliteit herbestedingsreserve is dit veelal niet het geval geweest. Door een wijzing in de wetgeving is gebruik van de herbestedingsreserve vanaf 1 januari 2012 niet meer mogelijk, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg andere fiscale faciliteiten zijn om de belastingdruk verder uit te stellen. Dit vraagt om een zorgvuldige tax planning.
 
Daarnaast wordt u geconfronteerd met diverse wijzigingen inzake de loonbelasting, omzetbelasting en overdrachtsbelasting. Bewegingen uit de markt, zoals de crisis of de werkkostenregeling, vragen ook (voortdurend) aandacht. Bovendien komt straks de derde dinsdag van september waarbij de nieuwste plannen en wijzigingen op fiscaal gebied worden gepresenteerd. Dit vraagt ook om tax planning.
 
In ons seminar ‘Tax planning woningcorporaties’ staan we stil bij de ontwikkelingen en vooral de mogelijkheden die de huidige wet en de voorgestelde wijzigingen ons bieden. Wat moet u doen en welke mogelijkheden heeft u om de belastingdruk laag te houden? Tax planning heeft tot resultaat dat risico’s worden beperkt en kansen benut. In het seminar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Vennootschapsbelasting: afwaarderen?, Voorziening?, VSO 2, horizontaal toezicht;
  • Omzetbelasting: commissarissen, pro rata, WKA, WKO;
  • Loonbelasting: werkkostenregeling wat te doen, eindheffing hoge salaris.

Aansluitend op het programma is er een borrel.
 
Programma bepalen
U kunt mede het programma van ons seminar bepalen. Heeft u vooraf al prangende vragen die u bezig houden op het gebied van fiscaliteit of onderwerpen die u graag op deze middag aan bod wilt zien komen, dan kunt u uw vragen/ideeën mailen naar Ankie Moonen.
 
Aanmelden
Schrijf u hier in voor het seminar op 25 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in Amstelveen. Informatie over de exacte locatie alsmede een routebeschrijving ontvangt u samen met de bevestiging van deelname.
 
Kosten
De kosten voor dit seminar bedragen € 295 (exclusief BTW) per persoon.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 25 oktober 2012

Inschrijven voor: 25 oktober 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals