Risicomanagement Seminar 2012

Bedrijf
Datum
01 november 2012
Inschrijven voor
01 november 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Risicomanagement Seminar 2012

Tijdens het Zanders Risicomanagement Seminar geven toonaangevende sprekers uit de Nederlandse financiële wereld hun visie op recente ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement. Dit jaar vindt dit unieke evenement plaats op 1 november vanaf 13.00 uur in het Tobacco theater te Amsterdam.

Het thema van dit jaar is: Effectief kapitaalmanagement ooit een kwaliteit, vandaag een vereiste.
 
In de nasleep van de financiële crisis is de schaarste van (economisch) kapitaal een groter probleem gebleken dan veel financiële instellingen ooit voor mogelijk hielden. De enorme marktwaardeverliezen waarmee instellingen geconfronteerd zijn, hebben vrijwel overal diepe wonden achtergelaten. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot aanpassingen in de Basel- en Solvency-regelgeving, die de kans op een nieuwe financiële crisis moeten verkleinen. Als gevolg daarvan nam de kapitaalbehoefte – en de daaraan gestelde kwaliteitseisen – van financiële instellingen fors toe. Naast toezichthouders voeren ook investeerders en ratingbureaus permanent de druk op om de kapitaalratio’s te verbeteren. Tegelijkertijd maakt het gebrek aan vertrouwen tussen instellingen en investeerders – en tussen instellingen onderling – het ophalen van kapitaal (het “vullen van de kluis”) tot een zeer moeizaam proces. Waar voor instellingen effectief kapitaalmanagement voorheen een kwaliteit was, is het tegenwoordig een vereiste om te overleven.
 
Diverse toonaangevende sprekers laten tijdens het seminar hun licht schijnen over deze ontwikkelingen. Onder meer Koos Timmermans (Vice-voorzitter Raad van Bestuur ING Bank), Lex Hoogduin (Hoogleraar Monetaire Economie en Financiële Instellingen aan de Universiteit van Amsterdam) en Pieter Klaassen (Managing Director Firm-wide Risk Control & Methodology bij UBS A.G. in Zurich) hebben toegezegd om tijdens het Zanders Risicomanagement Seminar 2012 een inhoudelijke bijdrage te zullen leveren.
 
Inschrijven
Het zanders risicomanagement seminar is kosteloos en heeft een niet-commercieel karakter. De enige voorwaarde voor het bijwonen van dit seminar is dat u werkzaam bent binnen het vakgebied financieel risicomanagement. Behoort u tot deze doelgroep en wilt u dit seminar bijwonen? Registreert u zich dan vandaag nog via deze pagina.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerbert van Grootheest + 31 35 692 89 89 of g.van.grootheest@zanders.eu.

Event informatie

Bedrijf: Zanders

Datum: 01 november 2012

Inschrijven voor: 01 november 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals