Datastrategie implementeren in je organisatie

Bedrijf
Datum
03 maart 2022
Inschrijven voor
03 maart 2022
Type event
Seminar
Doelgroep
Managers en/of directieleden
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Nu het vakgebied rondom data & analytics steeds meer wint aan volwassenheid verschuiven de vragen van onze opdrachtgevers steeds meer naar de organisatorische kant van datagedreven werken. Denk hierbij aan de vraag: Hoe ga ik zorgen dat data echt gaat werken voor en in mijn organisatie?. Houdt deze vraag jou of jouw organisatie ook bezig? Leer, raak geïnspireerd en wissel ervaringen uit tijdens deze rondetafelsessie met een ervaren gastspreker en een select aantal vakgenoten die met hetzelfde onderwerp bezig zijn.

Rondetafelsessie datastrategie

De rondetafelsessie wordt gehouden op donderdag 3 maart 2022 van 17.00 tot 21.00 uur in Eye Amsterdam met aansluitend een borrel. Er is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is gemakkelijk te bereiken met het OV. Tijdens de sessie wordt in een aantal gangen een diner geserveerd.

Datastrategie implementeren

Naast antwoord op de vraag: Wat kan ik met data en hoe creëer ik hier waarde mee? (lees datastrategie) is er een groeiende behoefte naar antwoorden op vragen als:

  • Hoe komt mijn datastrategie succesvol van de grond in mijn organisatie, welke aanpak en stappen vraagt dat?
  • Wat zijn succes- en faalfactoren bij de implementatie van een datastrategie?
  • Welke mensen en competenties heb ik daarvoor nodig?
  • Hoe organiseer en bestuur ik het binnen mijn organisatie?
  • Hoe maak ik het succes meetbaar?

Graag nodigen wij je uit om in een rondetafelsessie samen met een select aantal vakgenoten van gedachten te wisselen over de kansen en de uitdagingen van datagedreven werken en de implementatie daarvan. 

Programma rondetafelsessie data strategie

17.00 – 17.30 uur Ontvangst met koffie & thee of frisdrank
17.30 – 17.45 uur Welkomstwoord en kennismakingsronde door Kees Groenewoud, Directeur Cmotions
17.45 – 18.15 uur Kennismakingsronde en inleiding “Van datastrategie naar organisatie” door Peter Reddering
18.15 – 19.00 uur Praktijkcase door Bart Rentenaar (Enterprise Data Lead bij Athora)
19.00 – 20.30 uur Discussie o.l.v. dagvoorzitter Kees Groenewoud
20.30 – 21.00 uur Afsluiting & napraten

Gastspreker rondetafelsessie

Wij zijn blij dat we Bart Rentenaar van Athora (voorheen VIVAT) voor een derde keer als gastspreker mogen ontvangen. De deelnemers van onze vorige rondetafelsessies waren enthousiast over zijn presentatie: goede spreker met humor en down to earth, veel kennis, herkenbaar en concreet, enthousiasmerend en leerzaam, het was een compleet verhaal.

Bart Rentenaar is Enterprise Data Lead bij Athora en verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de datastrategie binnen het gehele bedrijf. Athora opereert in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Na zijn master ‘Industrial Engineering & Management’ aan de Universiteit Twente is Bart altijd werkzaam geweest in het data werkveld. Binnen Athora heeft hij de afgelopen 15 jaar eerst het BICC Reaal aangestuurd en hierna alle Athora BICC teams (beide onder Finance). Sinds 2016 zijn alle data gerelateerde activiteiten onder het IT-bedrijf komen te vallen. Sinds mei 2018 is Bart geheel vrijgemaakt om de datastrategie te implementeren. Zijn persoonlijke doel is om met het bedrijf een stap voor te blijven als het gaat om data, dus hij is altijd op zoek naar nieuwe kansen en technologieën.

Inspireren vanuit een praktische insteek

Ons doel met deze sessie is om te inspireren met praktisch toepasbare informatie en ideeën. Maar vooral ook om vragen en ervaringen en visies te delen met vakgenoten. We nemen je aan de hand van onze aanpak en praktijkcases mee in de stappen die datagedreven werken vraagt van organisaties en wat daarbij komt kijken. 

Het aantal deelnemers is beperkt

Let op: er zijn maximaal 10 plaatsen beschikbaar om een inspirerende en inhoudelijke sessie te kunnen bieden. Meld je aan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. De sessie is gericht op managers en/of directieleden. Wij hechten grote waarde aan een homogene groep en behouden om die reden het recht om aanmeldingen af te wijzen. Voor dit event brengen wij geen kosten in rekening aan de deelnemers. We brengen wel kosten in rekening bij een te late afmelding. 

Waardering van onze rondetafelsessies: 8,5

Enkele reacties van deelnemers van onze vorige rondetafelsessie over datastrategie:

Inspirerende, leuke spreker, leuke gasten en waardevolle informatie.”

“Een gezellige en inspiratievolle avond met direct toepasbare ideeën.” 

Event informatie

Bedrijf: Cmotions

Datum: 03 maart 2022

Inschrijven voor: 03 maart 2022

Type event: Seminar

Doelgroep: Managers en/of directieleden

Locatie: Amsterdam