Ronde Tafel Projectresultaat

Bedrijf
Datum
20 september 2012
Inschrijven voor
01 september 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Onderzoek van Liefke van Ooijen (winnaar SeederDeBoer scriptieprijs 2010) toont aan dat een wisseling van teamsamenstelling negatief van invloed is op het prestatieniveau en de kennisopbouw/-borging van een project- of programmateam.  Geen schokkende conclusie. Interessant is wel dat leidinggevenden deze wisselingen toestaan. Terwijl we weten dat het resultaat kwalitatief minder wordt. Waarom gebeurt dit? En, door welke maatregelen zijn de negatieve effecten van teamwisselingen te verminderen?

Met plezier nodigt SeederDeBoer je uit, samen met andere aansprekende deelnemers uit verschillende branches en disciplines, voor een inspirerende discussie over het effect van persoon-wijzigingen op het projectresultaat. Deze bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 20 september.

  • De inleiding op dit thema wordt verzorgd door Pieter de Boer, partner van SeederDeBoer. Kenmerkend voor Pieter is dat hij een ‘vrijdenker’ is. Pieter kan een vraagstelling van zoveel kanten bekijken dat de oplossing 180 graden anders ligt dan op voorhand ingeschat. Laat je verrassen!
  • Ina Boven, Manager Organization & Information Services ICT bij het APG, heeft jarenlange ervaring als (project)leidinggevende van verandervraagstukken. Tijdens deze middag geeft zij haar visie op het onderwerp en bespreekt zij dilemma’s vanuit de praktijk en mogelijke oplossingen.
  • Ook wordt dit vraagstuk vanuit wetenschappelijk oogpunt belicht. Professor Hetty van Emmerik, Professor of Organizational Theory and Organizational Behavior aan de Maastricht University School of Business and Economics, geeft haar wetenschappelijke visie op dit onderwerp. Wat kunnen de wetenschap en de organisatiepraktijk hierin van elkaar leren?
  • Daarnaast presenteert Liefke van Ooijen haar onderzoek, de aanleiding, de opzet, de resultaten en de relevantie voor de organisatiepraktijk. Zij heeft dit onderzoek uitgevoerd onder begeleiding van drs. Bas van Diepen.

We zullen iedereen uitdagen om te komen tot de gewenste diepgang en nieuwe inzichten. Om 14.30 uur is het ontvangst in ons kantoor op de Catharina van Renneslaan 20 te Hilversum en rond 18.00 uur ronden we af met een hapje en een drankje.

Graag horen we uiterlijk 1 september a.s. via breg.vandegeer@seederdeboer.nl of we op jouw aanwezigheid en inbreng mogen rekenen.

Event informatie

Bedrijf: SeederDeBoer

Datum: 20 september 2012

Inschrijven voor: 01 september 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals