Seminar Cultureel Rotterdam

Bedrijf
BDO
Datum
26 september 2012
Inschrijven voor
26 september 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Seminar Cultureel Rotterdam

Het zijn zware tijden voor de culturele sector. De maatschappij verkeert in een economische crisis en dat merken de culturele instellingen in hun inkomsten. Daarnaast bezuinigt de gemeente Rotterdam flink op subsidies. Zo is het budget voor de culturele sector van € 91 miljoen verlaagd naar € 72 miljoen, een afname van ruim 20%!
 
Eind april 2012 heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur haar advies aan het gemeentebestuur van Rotterdam uitgebracht en hieruit blijkt dat de Rotterdamse instellingen rekening moeten houden met een forse verlaging van de subsidie in de komende cultuurplanperiode 2013- 2016. Voor alle instellingen zal het een uitdaging worden om de culturele activiteiten en de toekomst van de instelling te waarborgen.
 
Uitnodiging voor seminar
Graag nodigt BDO Rotterdam u uit voor onze informatiebijeenkomst voor culturele instellingen op woensdag 26 september 2012. Het seminar is kosteloos.
 
Doel van het seminar
Uw instelling zal het de komende tijd druk hebben met het verwerken van de mogelijke consequenties indien het advies van de Raad wordt gevolgd door het gemeentebestuur. Ons seminar is wellicht een goed moment om uw voorgenomen acties te spiegelen aan de mogelijkheden die door BDO worden uiteengezet. De onderwerpen die wij behandelen zijn:
 
Reorganisatie
Door de bezuinigingen wordt u mogelijk gedwongen een reorganisatie uit te voeren. Dit kan betekenen dat u afscheid van werknemers zal moeten nemen. De arbeidsjuristen van BDO willen u graag informeren hoe een dergelijk ontslagtraject eruit ziet en met welke bijzondere regels u te maken gaat krijgen. Naast ontslagen willen zij u ook informeren welke vormen van (flexibele) overeenkomsten u kunt aangaan met uw werknemers.
 
Werkkostenregeling
Op 1 januari 2011 is de werkkostenregeling in werking getreden. Met de invoering van deze regeling is het  systeem van alle vergoedingen en verstrekkingen van een werkgever aan het personeel ingrijpend gewijzigd. De wetgeving kent een overgangsregeling van drie jaar; vanaf 1 januari 2014 is er geen keus meer en dient iedere werkgever de werkkostenregeling in te voeren. Tot op heden zijn weinig werkgevers overgestapt. Het kan echter voordelig zijn om reeds in 2013 gebruik te maken van de werkkostenregeling. Wij kunnen aan de hand van de WerkkostenScan bepalen wat voor u als culturele instelling optimaal is: de werkkostenregeling of de  overgangsregeling.
 
Prestatiegegevens
De gemeente besteedt in haar subsidievoorwaarden veel aandacht aan de prestatiegegevens, welke steeds meer als basis dient voor de afrekening van subsidies. Niet alleen voor de gemeente maar ook voor het eigen management is het van belang te beschikken over tijdige en betrouwbare informatie. Het is dus voor u als culturele instelling van belang dat het proces rondom de prestatiegegevens goed op orde is. Graag nemen wij met u de eisen van de gemeente Rotterdam door en op welke wijze uw instelling dit op een adequate wijze kan organiseren. Ook geven wij u praktische tips.
 
ANBI
Per 1 januari 2012 is de Geefwet in werking getreden. Tijdens de presentatie zal worden ingegaan op de (nieuwe) voorwaarden zoals deze in de Geefwet zijn opgenomen. U krijgt hierbij praktische tips om fiscaal vriendelijk extra inkomsten te genereren. Daarnaast wordt ingegaan op de fiscale consequenties en risico’s bij het organiseren van diverse (commerciële) activiteiten.
 
Locatie
Theater Zuidplein Zuidplein 60 – 64
3083 CW Rotterdam
www.theaterzuidplein.nl
Parkeren bij parkeergarage Q-park Zuidplein
 
Programma en aanmelden
15.30 – 16.00 uur Ontvangst
16.00 – 16.15 uur Opening Doro Siepel, directrice Theater Zuidplein
16.15 – 17.15 uur Reorganisatie en Werkkostenregeling
17.15 – 17.30 uur Pauze
17.30 – 18.30 uur Prestatiegegevens en ANBI
18.30 – 20.00 uur Borrel en een hapje
 
Wilt u meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met Liane van Gaalen, medewerker Marketing & Sales, via 010 – 242 46 00.

Event informatie

Bedrijf: BDO

Datum: 26 september 2012

Inschrijven voor: 26 september 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals