Webinar Duurzaam & klimaatbestendig asset management

Bedrijf
Datum
08 juni 2021
Inschrijven voor
07 juni 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
Managers en projectleiders
Locatie
Online
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

In dit webinar krijg je praktische handvatten om aan de slag te gaan met duurzaamheidsbeleid en de gevolgen van klimaatverandering. Hoe maak je dit concreet en wat betekent dit voor jouw organisatie?

De wal lijkt het schip te moeten keren wanneer het gaat over het managen van fysieke assets in tijden van klimaatverandering. De gevolgen van uitstoot en afval voor mens en milieu, zoals extreem droog, nat of heet weer of de stikstofcrisis zijn niet meer te ontkennen. Een steeds luidere roep om afdwingbaar klimaatbeleid klinkt en vraagt nu om strategische keuzes in het beheer van infrastructuur en de gebouwde omgeving. Niet onterecht wordt vaak gesproken over ‘een transitie’, maar hoe maak je dit concreet en wat betekent dit voor jouw organisatie? In ons webinar op 8 juni gaan we hierover graag met jou in gesprek en geven we je nieuwe inzichten en concrete handvatten. 

Programma

Dit webinar vindt plaats op 8 juni 2021 van 15.30 – 16.30 uur en bestaat uit twee delen. In het eerste deel nemen we je mee in onze aanpak die jou praktische handvatten geeft om aan de slag te gaan met duurzaamheidsbeleid en de gevolgen van klimaatverandering. In het tweede deel gaan we met deelnemers in gesprek over hun specifieke duurzaamheidsvraagstuk.

Aanpak

Uit recente duurzaamheidscasussen hebben wij een aanpak gedestilleerd, gebaseerd op onze ervaring in klimaatadaptatie, assetmanagement en risicomanagement. Tijdens het webinar nemen we je stap voor stap en op basis van theorie en praktijkverhalen mee in deze aanpak. Deze helpt jou de scope te bepalen, overzicht te krijgen, bewuste keuzes te maken, deze te verantwoorden en om hier concreet vervolg aan te geven. Het geeft je nieuwe inzichten en praktische handvatten waarmee je na het webinar aan de slag kunt gaan voor jouw duurzaamheidsbeleid. Wil je alvast een voorproefje? Lees dan ons blog over het 'Duurzaam ontwerpen, bouwen en beheren: hoe dan?' dat we ontwikkeld hebben en het blog ‘Zijn beheerders klaar voor het verduurzamen van de infrastructuur?’.

Jouw specifieke vraag

Met welk duurzaamheidsvraagstuk worstel jij binnen jouw (beheer)organisatie, waarover je graag wilt sparren met ons en de mede-deelnemers tijdens het webinar? In het tweede deel van het webinar is hier alle ruimte voor. Om dit onderdeel enigszins voor te kunnen bereiden en ervoor te zorgen dat ieders vraag zoveel mogelijk behandeld wordt, ontvangen we graag alle vragen voordat de sessie plaats vindt. Je kunt deze vraag indienen via onderstaand inschrijfformulier.

Voor wie?

Dit webinar is speciaal voor managers en projectleiders, die verantwoordelijk zijn voor (het beheer van) fysieke assets als gebouwen, (water)wegen, spoor, kunstwerken, dijken en leidingen.

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig naar de aanpak en wil je weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Heb jij een prangende vraag die je graag deelt met ons en andere deelnemers? Meld je dan aan voor dit webinar. Dit kan via onderstaand inschrijfformulier. Deelname is gratis. Een paar dagen voor aanvang van het webinar ontvang je een bevestigingsmail met hierin de link naar het webinar.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Joost Meijer (jmi@tg.nl).

Event informatie

Bedrijf: TwynstraGudde

Datum: 08 juni 2021

Inschrijven voor: 07 juni 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: Managers en projectleiders

Locatie: Online