Round Table Media: Gratis is niet voor niets

Bedrijf
Datum
20 september 2012
Inschrijven voor
20 september 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De impact van de digitale revolutie op de mediasector is spectaculair. Nu de consument digitale technologieën en Mobile Devices als smartphones en tablets zo massaal heeft omarmd, zijn media meer dan ooit overal en altijd beschikbaar. Thuis, onderweg of op het werk: informatie en entertainment zijn altijd dichtbij. De consument bepaalt zelf en wil het liefst op maat gesneden content; content die voldoet aan zijn eigen voorkeuren.

Alle mediaspelers zoeken naar nieuwe strategieën om in te kunnen spelen op deze ontwikkeling en om de verschuiving van lineair naar non-lineair en van passief (wachten op aanbod) naar interactief (halen wat je nodig hebt, waar en wanneer je wilt) op te kunnen vangen. Het geheim ligt in veranderende business modellen, relevante data en unieke eigen content.
 
Bovengenoemde ontwikkelingen zijn niet zonder gevolgen. Zo lijkt het advertentiemodel voor websites op zijn einde te lopen en is de tijd van gratis artikelen (nieuws?) online voorbij. Zowel de traditionele krantenwereld als nieuwe media bedrijven zoeken naar andere business- en verdienmodellen. Het accent ligt daarbij op interactie met het publiek met als doel:verdienen aan een uniek media-aanbod dat op individueel verzoek en op ieder gewenst moment beschikbaar is.
 
De CFO moet de buy-in doen om een verandering in business model door te voeren, maar wat is de financiele (en juridische) relevantie? Hoe bereidt hij zijn organisatie hierop voor?
 
Mark Ramakers, CFO van Talpa, bespreekt de reactie van Talpa op bovengenoemde ontwikkeling en laat voorbeelden zien uit eigen praktijk (o.a. The Voice). Tevens bespreekt hij andere voorbeelden. Zo legt hij de link naar succesvolle veranderingen in ondermeer de Japanse mode-industrie en de Amerikaanse krantenmarkt, moeizame veranderingen in de TV- en muziekindustrie en de stervende businessmodellen in de reiswereld. Zijn motto: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest, excelleer en bescherm waar je goed in bent!’.

Programma
15.30     Ontvangst in de Cocktail Bar
16.00     Opening ConQuaestor
16.15     Presentatie Mark Ramakers ‘Gratis is niet voor niks’
17.15     Pauze
17.45     Discussies aan de hand van stellingen
19.00     Borrel met lichte maaltijd
20.00     Einde programma  

Inschrijven
Klik hier om u in te schrijven voor deze Round Table. Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u per mail een bevestiging van uw komst met een routebeschrijving.

Kosten
Aan deze Round Table zijn geen kosten verbonden.

Vragen
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Masha Hennequin (Commercieel Manager) via masha.hennequin@conquaestor.nl
of +31 (0)6 2060 4325.

ConQuaestor Team
Arthur de Oude (Partner), Paul Vervoort (Managing Consultant) en Masha Hennequin (Commercieel Manager) bij ConQuaestor.

Datum, tijd, locatie
Donderdag 20 september 2012
vanaf 15.30 tot 20.30 uur

The Dutch
Haarweg 3
4212 KJ SPIJK

The Dutch, een van de meest toonaangevende golfbanen van Europa. Een ideale locatie in het mooie, landelijke gebied aan de rand van het Lingebos nabij Gorinchem. The Dutch is een 18 holes Golf Course op internationaal wedstrijdniveau. Service, kwaliteit en exclusiviteit zijn kernbegrippen om ook u tijdens deze Media Round Table een onvergetelijk en perfect verzorgd verblijf te bezorgen.

Mark Ramakers
Mark Ramakers is Chief Financial Officer on the board of the Talpa Media Group. Ramakers studied econometrics in Amsterdam and has worked for over 15 years in many financial and management positions, chiefly in the world of international media and technology. In the late nineties, for instance, he spent three years as Endemol’s Manager Participations & Acquisitions & Business Development. He worked as the CFO for Helkon Media in Munich for a number of years. Ramakers has also held CFO positions with Dutch companies such as Eurofiber and Reggefiber.

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 20 september 2012

Inschrijven voor: 20 september 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals