Round Table: De uitbestedende overheid

Bedrijf
Datum
20 september 2012
Inschrijven voor
20 september 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Kan de overheid de kwaliteit van haar functioneren wel waarborgen als zij de uitvoering van alle daaraan gekoppelde activiteiten niet in eigen beheer houdt? Wat is het nut, de noodzaak en de waarde van het uitbesteden van processen en diensten? En vooral: levert een uitbesteding ook daadwerkelijk de voorgenomen kosten- en takenverlichting op?

De uitbestedende overheid was lange tijd ongewenst. Want zolang de controle over kwaliteit en kosten niet gewaarborgd is, zijn we geneigd de uitvoering van activiteiten in eigen beheer te houden. Tegenwoordig zien we dat in de private sector en de overheid meer onderscheid wordt gemaakt tussen het taakbeheer en de eindverantwoordelijkheid daarover. Dit biedt ruimte voor procesverbeteringen en kostenreductie door de uitvoering van niet-kernactiviteiten door derden, aldus Van Asselt en Koornstra (De hype van het uitbesteden, B&G 2007).

Toch zien we dat het uitbesteden door de overheid minder gebeurt dan in de private sector, ondanks aanmoedigingen als gevolg van de recente bezuinigingsmaatregelen. Naar aanleiding van een aantal gesprekken met overheden en marktpartijen blijken er drempels te zijn die de voorspellingen van Van Asselt en Koornstra in de weg staan.

Adviesorganisatie ConQuaestor en advocatenkantoor Kennedy Van der Laan doen daarom een hernieuwd onderzoek naar de status van uitbestedingen, specifiek binnen alle Nederlandse gemeenten. Hierbij nodigen we u en uw gemeente graag uit om deel te nemen aan de landelijke bijeenkomst op 20 september 2012 waarin wij de onderzoeksresultaten zullen rapporteren en met u zullen bespreken.

Klik hier om deel te nemen aan t onderzoek.

Inschrijven
Om u in te schrijven voor deze Round Table kunt u een e-mail sturen naar mariska.seijsener@conquaestor.nl. Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u per e-mail een bevestiging van uw komst met een routebeschrijving.

Kosten
Aan deze Round Table zijn geen kosten verbonden.

Vragen
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Mariska Seijsener via mariska.seijsener@conquaestor.nl of 06 5317 1554.

Datum, tijd, locatie
20 september 2012, vanaf 17.00 uur
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht   

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 20 september 2012

Inschrijven voor: 20 september 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals