MasterClass Compact en Kostbewust

Bedrijf
Datum
11 september 2012
Inschrijven voor
11 september 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Compact. Dat is het sleutelwoord voor veel organisaties binnen de rijksoverheid voor de komende jaren. Lean Six Sigma wordt gezien als middel om ondanks bezuinigingen de kwaliteit te continueren en te verbeteren. In deze MasterClass laten we zien waarom, maar ook wat de valkuilen en specifieke aandachtspunten binnen de rijksoverheid zijn.

Lean Six Sigma is zeer actueel binnen de rijksoverheid. Bij verschillende departementen worden mensen opgeleid tot officiële belts en worden projecten gestart die als doel hebben om met minder inzet de kwaliteit van de dienstverlening te continueren en te verbeteren. Vaak vormen de bezuinigingen op de apparaatskosten een directe aanleiding om Lean Six Sigma te omarmen.

ConQuaestor - Masterclass Compact kostbewust en creatief

Vanuit de praktijk zien wij een aantal valkuilen waar organisaties in de rijksoverheid in dreigen te vallen bij de toepassing van Lean Six Sigma. Die valkuilen hebben bijvoorbeeld te maken met oneigenlijke doelstellingen (besparingen), de complexiteit van ketenoverstijgende vraagstukken en beperkte effectuatie van de resultaten.


In deze masterclass treden mensen uit de praktijk met u in discussie over de voorwaarden voor het succesvol toepassen van Lean Six Sigma in de praktijk. U krijgt antwoorden op de vragen:

  • In welke situaties is Lean Six Sigma nu echt geschikt en wat zijn de alternatieven?
  • Hoe combineer de vaak technocratische L6S aanpak met de benodigde veranderkundige aanpak?
  • Welke onderdelen van Lean Six Sigma werken het best in welke (rijksoverheid-) situatie?
  • Hoe zorg ik voor langdurige effectuatie van de resultaten?
  • Onze sprekers gaan vanuit de praktijk de discussie met u aan. Wij faciliteren een interactieve bijeenkomst waarin u kunt sparren met collega's en andere deskundigen. Aan het eind van de bijeenkomst gaat u naar huis met nieuwe ideeën over de toepassing van Lean Six Sigma binnen uw organisatie.

Dagvoorzitter
M. (Mark) Telgenkamp: Partner bij ConQuaestor.

Inschrijven
Om u in te schrijven voor deze MasterClass kunt u een e-mail sturen naar procesoptimalisatie@conquaestor.nl. Nadat wij uw inschrijving hebben ontvangen, sturen wij u per e-mail een bevestiging van uw komst met een routebeschrijving.

Kosten
Aan deze MasterClass zijn geen kosten verbonden.

Vragen
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen via procesoptimalisatie@conquaestor.nl.
 
Datum, tijd, locatie
11 september 2012, vanaf 16:00 uur
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 11 september 2012

Inschrijven voor: 11 september 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals