Zomersessie Begroting

Bedrijf
Datum
30 augustus 2012
Inschrijven voor
28 augustus 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Creatieve kansen voor hogere inkomsten

Veel gemeenten hebben al minimaal één ronde van bezuinigingen achter de rug. Creativiteit en lef zijn nodig om de volgende bezuinigingsronde succesvol in te vullen. Maar waarom beperken we onze blik vaak voornamelijk tot bezuinigen op uitgaven? Wij geloven dat ook een blik op de inkomsten veel gemeenten kan helpen om de bezuinigingsdruk te verlichten. Tijdens de zomersessie ‘verhogen inkomsten’ delen we onze eigen ideeën en vertalen we deze naar de specifieke context van de eigen organisatie.
 
Doel en resultaat
Het doel van deze zomersessie van Hiemstra & De Vries is het genereren van ideeën om inkomsten te vergroten en bij te dragen aan het realiseren van een sluitende (meerjaren) begroting. Op basis van onze input vertaal je met collega’s van je eigen en/of andere gemeenten de kansen voor je eigen organisatie. Minimaal resultaat is een lijst kansrijke, onderbouwde denkrichtingen en drie tot vijf geselecteerde ideeën die tijdens de zomerperiode uitgewerkt kunnen worden.
 
Programma
09:00    Ontvangst en introductie
10:30    Ideeën genereren en vertalen naar de lokale situatie
12:30    Ideeën verrijken tijdens een zomerse lunch
14:00    Selecteren meest kansrijke ideeën en benoemen eigenaar
15:00    Opstellen concept plan van aanpak en raamwerk business cases
16:30    Afsluiting en borrel
 
Begeleiding
De begeleiding ligt in handen van twee adviseurs die bekend zijn met lokale financiën en het begeleiden van bijeenkomsten. Om niet alleen voort te bouwen op onze eigen ideeën, gebruiken we een beproefde werkvorm om aanvullende ideeën te genereren.
• Knowing the box: verkennen vraagstuk en verbinden aan eigen (plek in de) organisatie
• Out of the box: genereren ideeën aan de hand van creatieve processen
• Back in the box: ideeën vertalen naar het vraagstuk (wat is haalbaar?)
 
Voor de ideeën met de meeste impact werken we in de middag aan een plan van aanpak, planning en eerste uitlijning van de business case.
 
Kosten en aanmelden
De kosten voor de 24-uursessie bedragen € 750 per deelnemer. De zomersessie gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Het is ook mogelijk als organisatie gezamenlijk deel te nemen. We gaan dan uit van 8 tot maximaal 14 deelnemers. Kosten zijn dan € 5.000,- voor de hele groep. Dit is inclusief de voorbereiding, begeleiding en uitwerking. We verwerken de uitkomsten in een memo, zodat ook de onderwerpen die niet direct tot verdere uitwerking leiden niet worden vergeten.
 
Wilt u zich aanmelden voor deze zomersessie? Dat kan! U kunt zich aanmelden via Ralph Hanekamp, via 06-5123 4236 of ralph.hanekamp@hiemstraendevries.nl.

Event informatie

Bedrijf: Hiemstra & De Vries

Datum: 30 augustus 2012

Inschrijven voor: 28 augustus 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Managers