Zomersessie Passie en Innovatie

Bedrijf
Datum
30 augustus 2012
Inschrijven voor
28 augustus 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Managers
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Maak ruimte voor passie en innovatie 

Ambtenaren zijn er in alle soorten en maten. Toch delen ze één kenmerk: maatschappelijke betrokkenheid. De wil om bij te dragen aan een betere samenleving is vaak de belangrijkste driver om te kiezen voor een specifieke functie. Hun tevredenheid en werkplezier hangen af van de resultaten die zij ‘buiten’ boeken en hun passie voor het onderwerp maakt dat zij veel ideeën hebben over hoe het beter kan. Door een gebrek aan tijd komen goede ideeën vaak niet van de grond. Geïnspireerd op de succesvolle aanpak van innovatieve organisaties als Apple, creëren we in deze zomersessie ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
 
Doel en resultaat
Doel van deze zomersessie is tweeledig. We bieden ruimte voor inspiratie en de uitwerking van nieuwe ideeën en we versterken het innovatieklimaat van de organisatie. Het resultaat van deze zomersessie is een uitwerking van verschillende concrete ideeën om de organisatie te versterken en beter voor te bereiden op de toekomst. Verlagen van het ziekteverzuim, het effectief inschakelen van sociale structuren in een wijk of het zorgen voor optimale politieke besluitvorming. Alle domeinen zijn mogelijk.
 
24 uur op een zomerse locatie
Er zijn drie basisregels: voldoende tijd, informele en energieke sfeer en een eindpresentatie aan de directie. Het uitwerken van ideeën voor verbetering kost tijd. Die tijd is er normaal niet. Door mensen 24 uur vrij te laten in ‘het verbeteren van de maatschappij’, ontstaat er ruimte en energie voor het genereren en doorontwikkelen van bestaande of nieuwe ideeën. Het enige dat we van de deelnemers verlangen is dat zij de geselecteerde ideeën aan het eind van de zomersessie presenteren aan de directie.
 
Een dag met een select gezelschap op één locatie is intensief. Afwisseling is van groot belang. Naast denken, luisteren en praten moet er genoeg ruimte zijn voor ontspanning en informeel contact. We kiezen ervoor om de zomersessie te organiseren bij STRAND-WEST in Amsterdam. Uit ervaring weten we dat deze locatie geschikt is voor een optimale mix van energie en prestatie. Afhankelijk van uw specifieke wensen kunnen we de zomersessie ook op vergelijkbare locaties in het land organiseren.
 
Programma
12:00    Lunch en opening
13:00    Toelichten en afbakenen thema
14:00    Intermezzo: succesverhalen
14:30    Brainstorm ideeën (ideeënfabriek)
15:30    Pitch en keuze kansdossiers
16:00    Eerste ronde uitwerken
19:00    BBQ en sportieve avondactiviteit
 
07:00    Ontbijt en warming-up
08:00    Tweede ronde uitwerken
10:00    Moment of fame: presentatie ideeën
11:30    Afronden en ‘bagage inpakken’
 
Begeleiding
De zomersessie wordt begeleid door twee adviseurs van Hiemstra & De Vries. Afhankelijk van het thema bepalen we welke adviseurs inhoudelijk de beste bijdrage kunnen leveren. Wisselende werkvormen en informele intermezzo’s zorgen voor een leuke bijeenkomst waaraan met plezier wordt teruggedacht. De selectie van deelnemers bespreken we graag vooraf: niet iedereen is geschikt voor dit type bijeenkomsten!
 
Kosten en aanmelden
Wij gaan uit van acht tot veertien deelnemers per zomersessie. De kosten bedragen € 5.000. Dit is inclusief de voorbereiding en begeleiding. Wilt u zich aanmelden voor deze zomersessie? Dat kan! U kunt zich aanmelden via Tom Overmans, via 06-30 134 350 of tom.overmans@hiemstraendevries.nl.

Event informatie

Bedrijf: Hiemstra & De Vries

Datum: 30 augustus 2012

Inschrijven voor: 28 augustus 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Managers