Hoe de Participatiewet wel zou kunnen werken

Bedrijf
Datum
17 november 2020
Inschrijven voor
17 november 2020
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Locatie
Webinar
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn flexibeler dan we denken. Ze kunnen vanuit de zekerheid van een vaste aanstelling bij de SW-bedrijven, gedetacheerd worden naar de banen waar ze nodig zijn. Dat speelt in op de groeiende behoefte aan flexibilisering van werk en werkgevers betalen hen naar rato van hun capaciteiten. Dat blijkt uit het onderzoek naar Loonwaarde van onderzoeks-en advieskantoor Adlasz financieel ondersteund door Instituut Gak.

Ter afsluiting organiseren Avans Hogeschool en Adlasz op 17 november aanstaande vanuit de studio van First Impressions een webinar over de resultaten van het onderzoek en hoe deze nieuwe inzichten kunnen bijdragen aan een betere werking van de Participatiewet.

Op het webinar gaan we in op deze andere vorm van detacheren dan we die kennen van hoger opgeleiden. Ook komt aan de orde hoe deze detacheringsvorm omarmd kan worden bij SW-bedrijven en Sociale Diensten omdat het van hen een andere manier van werken verwacht. Maar het vraagt tegelijk om een andere grondhouding van bedrijven die mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten, zo blijkt uit het onderzoek.

Het lectoraat Sustainable Finance and Accounting van Avans Hogeschool heeft in de afgelopen twee jaar zijn expertise ingebracht bij het onderzoek. Daarnaast hebben 2 studenten onderzoek gedaan naar maatschappelijk rendement bij de Sociale Dienst Drechtsteden.

Programma vanuit de studio in Tilburg

14.00 uur Opening

14.10 uur Presentatie resultaten van het onderzoek Loonwaardesturing door Roel Korsmit

14.30 uur Rondetafelgesprek onder leiding van Sandra Rottenberg met onder andere Simon Heeremans, Joost van den Hoek, Sjoerd van het Erve, Branko Hagen, Jack Stuifbergen, Roel Korsmit, en Marleen Janssen Groesbeek.

15.50 uur Afsluiting

Meer informatie

Tijdens het rondetafelgesprek is het via de chatfunctie mogelijk om vragen te stellen.

Het onderzoek ‘Naar een detacheringsfaciliteit voor de Participatiewet’ is samengevat in een publicatie (A5-formaat). Het is gratis te bestellen bij Sameia Ahmed van Adlasz.

Event informatie

Bedrijf: Adlasz

Datum: 17 november 2020

Inschrijven voor: 17 november 2020

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals

Locatie: Webinar