Design Thinking & Doing | 2-daagse masterclass

Bedrijf
Datum
18 november 2020
Inschrijven voor
18 november 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Een praktische opleiding voor professionals die zich een bewezen aanpak van innovatie en propositie ontwikkeling eigen willen maken. Gegeven door Colette Forma, senior consultant bij flowresulting, tot voor kort bij Philips verantwoordelijk voor ‘Cocreate’: het Design Thinking programma dat wereldwijd wordt ingezet voor innovatie en propositieontwikkeling.

Datum: 18 en 19 november 2020
Tijd:
 09:00 – 17:00
Locatie: Utrecht

Innovatie is in vrijwel iedere organisatie een prioriteit. Digitalisering en nieuwe technologie bieden kansen om relevanter te zijn voor klanten, maar… hoe grijp je die kansen? Hoe maak je een doorbraak van incrementele naar disruptieve innovatie? Hoe verkort je de doorlooptijd en verhoog je de slaagkans?

Design Thinking helpt je complexe innovatievraagstukken op te lossen, strategie en proposities te ontwikkelen in een wereld waarin de mogelijkheden oneindig lijken. Het zorgt voor klantfocus, wendbaarheid en risico minimalisatie. En voor draagvlak en nieuwe energie!

Deze tweedaagse masterclass laat je kennismaken met de methodologie en mindset, laat je ervaren wat co-creatie is en welke rol jou daarin het beste past. Een mix van theorie en vooral veel praktijk: leren door te doen! Een ondernemersmentaliteit ontwikkelen, effectiever samenwerken en kijken vanuit een mensgericht perspectief: zo help je ook jouw organisatie groeien met succesvolle innovatie.

Programma

Tijdens deze tweedaagse masterclass word je ondergedompeld in een energieke Design Sprint, waarbij je in co-creatie en snelle ‘leer-loops’ de volgende stappen doorloopt:

  • Ontwerponderzoek en tools voor het verwerken van de inzichten
  • Probleem definitie en in kaart brengen van oplossingsgebieden
  • Creatieve technieken om de beste ideeën naar boven te brengen
  • Ideeën tastbaar maken en testen, om verder te kunnen verbeteren

Iedere stap wordt ingeleid met theorie en je kunt doorlopend putten uit praktijkvoorbeelden en cases van o.a. Nationale Nederlanden, Rijksoverheid en Rabobank. Je gaat in teams aan de slag met een echte uitdaging, zodat je praktische kennis opdoet over het toepassen van tools en manieren leert om sneller tot betere oplossingen te komen.

Design Thinking

Wat levert deze training je op?

  • Je begrijpt wat het ‘mensgericht’ oplossen van problemen betekent en hoe je het kunt toepassen voor het versnellen van innovatie.
  • Je ben je je bewust van je eigen rol (en die van anderen) in co-creatie trajecten.
  • Je kunt de vier fasen van Design Thinking doorlopen en weet je wat het werken in een cadans van snelle iteraties inhoudt.
  • Je bent je in staat specifieke tools te gebruiken om uitdagingen vanuit een gebruikersperspectief aan te pakken.
  • Je kunt met een multidisciplinair team samenwerken aan creatieve probleemoplossing.
  • Je beheerst je de basics om Design Thinking toe te passen in je dagelijkse activiteiten, zodat je anderen in jouw organisatie kunt inspireren en de slaagkans van innovaties verhoogt.

Voor wie is deze training?

De training is afgestemd op professionals en managers die meer wil weten over innovatie en Design Thinking, om daar in hun organisatie zelf mee aan de slag te kunnen.

Trainer

Deze training wordt gegeven door Colette Forma.
Colette heeft een achtergrond in verandermanagement en innovatie en is senior consultant bij flowresulting. Eerder was ze bij Philips verantwoordelijk voor ‘Cocreate’: het Design Thinking programma dat wereldwijd wordt ingezet voor innovatie en propositieontwikkeling. Ze gaf daarnaast leiding aan het Design Thinking team in Eindhoven en Amsterdam, dat business units helpt om sneller en succesvoller te innoveren.

Locatie

Deze training vindt plaats in de omgeving van Utrecht en zal vooralsnog ‘live’ zijn. Uiteraard nemen we de corona-regels in acht en zorgen voor voldoende ruimte. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt de definitieve locatie bekendgemaakt.

Aantal deelnemers

De training vindt doorgang bij minimaal 8 deelnemers. Maximaal kunnen 12 personen deelnemen.

Investering

De kosten voor deze training bedragen €1.295 (excl. BTW).

Event informatie

Bedrijf: flowresulting

Datum: 18 november 2020

Inschrijven voor: 18 november 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Utrecht