Euro Management Game

Bedrijf
Datum
06 juni 2012
Inschrijven voor
01 juni 2012
Type event
Workshop
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Recentelijk worden ondernemingen die actief zijn in de Eurozone geconfronteerd met steeds grotere risico’s betreffende de monetaire stabiliteit van met name de zwakkere landen binnen de munteenheid. Indien een of meerdere landen uit de Europese Munt Unie zou stappen zijn er grote gevolgen voor ondernemingen die vestigingen hebben in deze landen of handel drijven met deze landen.

Wat de exacte gevolgen zijn van het uittreden van een of meerdere landen is lastig te voorspellen. Maar het is juist van groot belang dat ondernemingen inzicht verkrijgen in de mogelijke gevolgen hiervan. Hierbij hoeft dit inzicht zich niet te beperken tot de mogelijke risico’s,  maar kan de focus ook verlegd worden naar de mogelijke kansen die deze ontwikkeling voor organisaties kan bieden. 

Een goed inzicht vereist een aanpak waarin de financiële gevolgen van verschillende scenario’s worden doorgerekend en geanalyseerd.  Om u in dit proces te ondersteunen organiseren GE Artesia Bank en ConQuaestor  tezamen een interactieve workshop waarin wij u diverse handvatten bieden om het inzicht in deze materie te verbeteren.

Programma

14:30 uur Introductie middag 
14:45 uur Inleiding
15:15 uur Uitleg Management Game
15:35 uur Start Management Game 
16:50 uur Tussen evaluatie
17:50 uur Uitslag Management Game
18:00 uur Conclusies van het spel en relatie naar de dagelijkse praktijk
18:30 uur Borrel

Het programma start met een korte inleiding waarin we onze visie met u delen met betrekking tot recente ontwikkelingen binnen de Eurozone en mogelijke gevolgen voor verschillende soorten ondernemingen. Vervolgens zal de middag bestaan uit een speciaal voor deze bijeenkomst ontwikkeld management game waarin de deelnemers op een zeer interactieve wijze aan de gang gaan met dit thema. Tijdens de game worden de deelnemers aan de hand van vragen rondom een concrete casuspositie  uitgedaagd om de betreffende onderneming enerzijds te beschermen tegen de gevolgen van het gedeeltelijke opsplitsen van de Europese Munt Unie, anderzijds de daarmee ontstane kansen te zien en te benutten. Aan het einde van de game worden de resultaten van de diverse teams plenair gepresenteerd en besproken. Ofschoon tijdens de game het competitieve element zeker aanwezig is, willen we benadrukken dat het educatieve element de boventoon zal voeren.

Gastheren
De gastheren van deze middag zijn Brian Frank, Kantoordirecteur GE Artesia Bank Amsterdam & Den Haag en Paul Vervoort en Frans Cleton, beiden management consultant bij ConQuaestor.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar claudia.strengers-hooykaas@ge.com. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met routebeschrijving. Bij de locatie is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met Brian Frank via 020-5204405, Marnix Uhl via 010-4406702 of Frans Cleton via 06-51050755. 

Kosten
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Datum, tijd, locatie
6 juni 2012, vanaf 14.00 uur
GE Artesia Bank
Herengracht 527
1017 BV  Amsterdam

ConQuaestor - Euro Management Game

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 06 juni 2012

Inschrijven voor: 01 juni 2012

Type event: Workshop

Doelgroep: Professionals