Samen in de WMO

Bedrijf
Datum
10 mei 2012
Inschrijven voor
09 mei 2012
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Vanaf 2013/2014 worden een aantal AWBZ taken de verantwoordelijkheid van gemeenten. Maar wat betekent deze verandering nu voor gemeenten, zorginstellingen en cliënten? Hoe gaan we er gezamenlijk voor zorgen dat alle cliënten verzekerd blijven van de beste zorg en dat deze transitie ook bedrijfsmatig goed geborgd wordt? Welke lessen hebben we geleerd vanuit de overgang van de huishoudelijke zorg naar de WMO? In de round table “Samen in de WMO” gaan we met elkaar in gesprek om vanuit ieders ervaringen (positief en negatieve) te zoeken naar oplossingen.

De Wmo regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. In 2013/2014 wordt begeleiding buiten de muren van een zorginstelling (extramurale begeleiding) van de AWBZ overgeheveld naar de Wmo. Dit betekent dat mensen met een ondersteuningsvraag niet meer bij een centraal zorgkantoor kunnen aankloppen voor hulp, maar bij de gemeente. Dit is gedaan om de zorg dichter bij de cliënt te organiseren.
 
Een van de doelen van de Wmo is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren en kan meedoen in de samenleving. Met de invoering van de Wmo hebben gemeentes een grotere verantwoordelijkheid gekregen. Zij geven invulling aan het beleid en verdelen de budgetten. Daardoor zijn gemeenten steeds vaker opdrachtgever van een zorginstelling en zijn zorginstellingen voor de financiering meer en meer van gemeentes afhankelijk.
 
Hoe kunnen gemeentes en zorginstellingen er gezamenlijk voor zorgen dat de zorg voor de cliënt centraal blijft staan en geborgd is? Hierover gaan wij graag met u het gesprek aan.

Programma
17.30 uur    Ontvangst met food en drinks
18.00 uur    Opening round table
18.15 uur    Presentaties van Marcel Muçek (Pameijeren) Cees Paardekooper (WagenaarHoes)
18.45 uur    Delen van kennis en ervaringen
20.30 uur    Borrel en hapjes
 
Voor wie is de Round Table Samen in de WMO bedoeld?
Voor professionals en managers uit de zorgsector en binnen  gemeenten, die op tactisch niveau verantwoordelijk zijn voor de transitie van de functie begeleiding van de AWBZ naar de WMO.
 
Dagvoorzitter
Matthijs Kropman, Consultant bij ConQuaestor.

Spreker
Cees Paardekooper is verbonden aan WagenaarHoes en heeft veel ervaring met decentralisatie trajecten in de publieke sector. Hij zal specifiek ingaan op de rol van gemeenten in het brede context van Wmo en andere decentralisaties en ontwikkelingen binnen gemeenten.  
 
Marcel Muçek, Directeur bij Zorgorganisatie Pameijer. Marcel Muçek zal vanuit zorginstelling Pameijer zijn verhaal delen over de dilemma’s die spelen rondom de transitie van de AWBZ naar de WMO.

Inschrijven
Om u in te schrijven voor deze Round Table kunt u een mail sturen naar matthijs.kropman@conquaestor.nl. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving.

Kosten
Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Vragen
Heeft u vragen? Neem dan contact op met Karen Bruysters via karen.bruysters@conquaestor.nl

Datum, tijd, locatie
Donderdag 10 mei 2012, vanaf 17.30 uur.
ConQuaestor
Orteliuslaan 871
3528 BE UTRECHT

ConQuaestor - Samen in de WMO

Event informatie

Bedrijf: ConQuaestor

Datum: 10 mei 2012

Inschrijven voor: 09 mei 2012

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals