Rondetafelsessie: Datastrategie implementeren in je organisatie

Bedrijf
Datum
22 september 2020
Inschrijven voor
21 september 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
Managers en/of directieleden
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Nu het vakgebied rondom data & analytics steeds meer wint aan volwassenheid verschuiven de vragen van onze opdrachtgevers steeds meer naar de organisatorische kant van datagedreven werken. Denk hierbij aan de vraag: ‘Hoe ga ik zorgen dat data echt gaat werken voor en in mijn organisatie?’. Houd deze vraag jou (jouw organisatie) ook bezig? Leer, raak geïnspireerd en wissel ervaringen uit tijdens deze rondetafelsessie met een ervaren gastspreker en een select aantal vakgenoten die met hetzelfde onderwerp bezig zijn. 

Rondetafelsessie op 22 september 2020

De rondetafelsessie wordt gehouden op dinsdag 22 september 2020 van 17.00 tot 21.00 uur in Eye Amsterdam met aansluitend een borrel. Er is voldoende parkeergelegenheid, ook gemakkelijk te bereiken met het OV en tijdens de sessie wordt in een aantal gangen een diner geserveerd. 

Datastrategie implementeren

Naast antwoord op de vraag “Wat kan ik met data en hoe creëer ik hier waarde mee?” – lees datastrategie – is er een groeiende behoefte naar antwoorden op vragen als:

  • Hoe komt mijn datastrategie succesvol van de grond in mijn organisatie, welke aanpak en stappen vraagt dat?
  • Wat zijn succes- en faalfactoren bij de implementatie van een datastrategie?
  • Welke mensen en competenties heb ik daarvoor nodig?
  • Hoe organiseer en bestuur ik het binnen mijn organisatie?
  • Hoe maak ik het succes meetbaar?

Graag nodigen wij je uit om in een rondetafelsessie samen met een select aantal vakgenoten van gedachten te wisselen over de kansen en de uitdagingen van datagedreven werken en de implementatie daarvan. 

Programma

17.00 – 17.30 uur Ontvangst met koffie & thee of frisdrank
17.30 – 17.45 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Kees Groenewoud
17.45 – 18.15 uur Kennismakingsronde en inleiding “Van datastrategie naar organisatie” door Peter Reddering
18.15 – 19.00 uur Praktijkcase door Bart Rentenaar (IT Manager Data bij VIVAT)
19.00 – 20.30 uur Discussie o.l.v. dagvoorzitter Kees Groenewoud
20.30 – 21.00 uur Afsluiting door Peter Reddering & borrel

Gastspreker

Wij zijn blij dat we Bart Rentenaar van VIVAT nogmaals als gastspreker mogen ontvangen! De deelnemers van onze vorige rondetafelsessie waren erg enthousiast over zijn presentatie: goede spreker met humor en down to earth, veel kennis, herkenbaar en concreet, enthousiasmerend en leerzaam, een compleet verhaal.

Bart Rentenaar is IT Manager Data bij VIVAT en verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de datastrategie binnen het gehele bedrijf. VIVAT opereert in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Na zijn master ‘Industrial Engineering & Management’ aan de Universiteit Twente is Bart altijd werkzaam geweest in het data werkveld. Binnen VIVAT heeft hij de afgelopen 15 jaar eerst het BICC Reaal aangestuurd en hierna alle VIVAT BICC teams (beide onder Finance). Sinds 2016 zijn alle data gerelateerde activiteiten onder het IT-bedrijf komen te vallen. Sinds mei 2018 is Bart geheel vrijgemaakt om de datastrategie te implementeren. Zijn persoonlijke doel is om met het bedrijf een stap voor te blijven als het gaat om data, dus hij is altijd op zoek naar nieuwe kansen en technologieën.

Inspireren vanuit een praktische insteek

Ons doel met deze sessie is om te inspireren met praktisch toepasbare informatie en ideeën. Maar vooral ook om vragen en ervaringen en visies te delen met vakgenoten. We nemen je aan de hand van onze aanpak en praktijkcases mee in de stappen die datagedreven werken vraagt van organisaties en wat daarbij komt kijken. 

Het aantal deelnemers is beperkt!

Let op: er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar om een inspirerende en inhoudelijke sessie te kunnen bieden. Meld je aan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina. De sessie is gericht op managers en/of directieleden. Wij hechten grote waarde aan een homogene groep en behouden om die reden het recht om aanmeldingen af te wijzen. Voor dit event brengen wij geen kosten in rekening aan de deelnemers. We brengen wel kosten in rekening bij een te late afmelding. 

Reacties van deelnemers van onze vorige rondetafelsessie

Enkele reacties van deelnemers van onze vorige rondetafelsessie over datastrategie:

Inspirerende, leuke spreker, leuke gasten en waardevolle informatie.”

“Een gezellige en inspiratievolle avond met direct toepasbare ideeën.” 

Event informatie

Bedrijf: Cmotions

Datum: 22 september 2020

Inschrijven voor: 21 september 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: Managers en/of directieleden

Locatie: Amsterdam