MGA Event

Bedrijf
P2
Datum
03 april 2020
Inschrijven voor
02 april 2020
Type event
Seminar
Doelgroep
bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars.
Locatie
Midden van het land
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De Polarisatie voorbij voor duurzame oplossingen
- How to get beyond anger and polarisation in society -

In 2019 waren er meer demonstraties dan ooit in de jaren er voor. Vorig jaar zijn 126 wethouders afgetreden of weggestuurd. En meer dan een vijfde van onze bestuurlijke coalities strandde voortijdig. Gezonde conflicten kunnen verandering teweeg brengen en energie geven, maar wanneer ze uitmonden in een patstelling en leiden tot polarisatie, lossen we de problemen niet op. Hoe kan het anders?

Het kan echt anders

Want dat zou je bijna vergeten. Dat er ook veel mensen zijn die het anders willen. En die het beter willen doen. Dat is niet makkelijk, maar het kan wel!

Tijdens de conferentie op vrijdag 3 april 2020 laten we voorbeelden uit de praktijk zien, hoe bestuurders, professionals en burgers hierin samen optrekken. Succes behalen, fouten maken en leren hoe het beter kan. Ondersteund door de wetenschap die over de individuele cases heen kan kijken en kan zien wat wel goed werkt. Aan het einde van de dag ga je naar huis vol inspiratie, nieuwe inzichten, praktische handvatten en ideeën hoe het anders kan.

Laat je onder andere inspireren door:

  • Kenneth Cloke, werkt als beleidsbemiddelaar, docent en dialoog facilitator in Europa en Amerika. Zijn boek over de evolutie van democratie en politiek deed veel stof opwaaien.
  • Helen Winter, oprichtster van R3solute in Duitsland, illustreert hoe zij vluchtelingen opleidt in peer-mediation. Daardoor kunnen zij conflicten in asielzoekerscentra in Berlijn zelf oplossen.
  • Practioners van het Mutual Gains Approach Netwerk die elke dag met burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuurders aan het werk zijn om nieuwe routes te creëren naar oplossingen die werken.

Een hands on conferentie

De conferentie biedt een unieke samenstelling van workshops, zoals:

  • In ‘kort en krachtig’ maak je kennis met verschillende werkvormen die je zelf kunt inzetten.
  • In de ‘verdieping’ gaan de handen uit de mouwen rond een actueel vraagstuk of een verdieping met een van de sprekers.
  • In ‘u en ik’  spreekt u één op één met een ervaren mediator of beleidsbemiddelaar over een actueel issue.

Een sneak-preview van de onderwerpen die in de workshops aan de orde komen: Emotie als kans; De echte opgave achter de klimaatverandering; Stikstof: hoe kan het misschien wel? Dialoog in een asymmetrisch conflict. Eind februari presenteren we het definitieve programma.

Voor wie

Voor bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars.

In deze conferentie wordt zowel Engels als Nederlands gesproken.

Praktisch

Locatie:  In het midden van het land, wordt later bekend gemaakt
3 APRIL 2020 VAN 09.00 – 17.30 UUR

Kosten

€ 95,- per deelnemer exclusief btw. Studenten kunnen gratis deelnemen. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Aanmelden

Aanmelden voor deze conferentie kan via onderstaand formulier. We rekenen dan op je komst. Mocht je onverwachts toch verhinderd zijn, kan je je tot 48 uur van te voren kosteloos afmelden. Uiteraard mag je ook een collega in jouw plaats laten gaan.
Organisatie

P2 organiseert deze conferentie in samenwerking met het MGA-netwerk, WesselinkVanZijst, Antea, Doedemocatie, Centrum voor Conflicthantering en Public Mediation Programme van Universiteit van Amsterdam.

Contact

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag op  event@p2.nl

Event informatie

Bedrijf: P2

Datum: 03 april 2020

Inschrijven voor: 02 april 2020

Type event: Seminar

Doelgroep: bestuurders en politici van landelijk tot lokaal, beleidsmedewerkers in gebieds-, veiligheids of sociale opgaven, bestuursadviseurs, mediators en beleidsbemiddelaars.

Locatie: Midden van het land