Het hbo van Morgen

Bedrijf
Datum
14 november 2019
Inschrijven voor
13 november 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Leiders in het HBO
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Op 14 november organiseert Morgens ‘het hbo van Morgen’. Tijdens dit event presenteert Morgens de resultaten van ons onderzoek. Ook zal Daniëlle Schreurs, toekomstverkenner op het gebied van werken en leren, ingaan op de belevingswereld van de toekomstige generaties studenten.

Het event vindt plaats in De Zagerij, Rotsoord 7a in Utrecht. Ontvangst is om 15 uur. Het event is bedoeld voor leiders in het hbo die hun hogeschool tijdig willen voorbereiden op veranderingen in het hoger onderwijs.

Onderzoek ‘het hbo van Morgen’

In de aanloop naar dit event zijn twaalf bestuurders geïnterviewd over hun toekomstvisie op het hbo. Onder hen bevinden zich de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast heeft Morgens een onderzoek uitgevoerd onder medewerkers in het hbo waaruit de meest relevante thema’s in het hbo-onderwijs gedestilleerd zijn.

Vijf thema’s

De volgende vijf thema’s staan tijdens deze middag centraal: 

  • Aansluiten bij studentbehoeften: welke gevolgen heeft dat?
  • Intensiever samenwerken met het werkveld: wat betekent dit voor het hbo?
  • Een ‘Leven Lang Ontwikkelen’: wat betekent dit voor de docent?
  • Digitalisering: de invloed van data op het onderwijs en de organisatie
  • Het creëren van een wendbare en slagvaardige organisatie: hoe doe je dat? 

Wat je kunt verwachten

Aan de hand van presentaties zullen we elkaar inspireren en ideeën uitwisselen over hoe je als hbo-instelling aan de slag kunt met de vijf thema’s. Na afloop is er gelegenheid om door te praten en ervaringen uit te wisselen tijdens een borrel.

Agenda

  • 15:00U: Ontvangst met koffie/thee
  • 15:30U: Presentatie resultaten van het onderzoek naar het hbo van Morgen, door Koen Janmaat
  • 16:00U: Presentatie over de belevingswereld van de toekomstige generatie studenten, door Daniëlle Schreurs
  • 17:00U: Ronde tafel discussies rondom de vijf thema’s
  • 18:00U: Borrel

Koen Janmaat, partner bij Morgens, begeleidt als programmamanager organisatietransities in het onderwijs, onder andere bij Saxion Hogescholen. Het valt hem op dat hogescholen voor steeds meer uitdagingen komen te staan. Bijvoorbeeld digitalisering, de invloed van Leven Lang Ontwikkelen, het verhogen van studiesucces en het reguleren van de werk- en regeldruk in de organisatie. Hierdoor ontstaat spanning op de kwaliteit van het onderwijs.

Koen gelooft en ervaart dat door te werken aan zowel de veranderkant als de organisatorische kant, hogescholen zichzelf continu kunnen verbeteren en zich kunnen ontwikkelen tot een slagvaardige en wendbare organisatie. Maar hoe doe je dit precies? Hij vertelt hier graag meer over tijdens het event ‘het hbo van Morgen’!

Daniëlle Schreurs, toekomstverkenner op het gebied van werken en leren, zal tijdens het evenement ingaan op de belevingswereld van de toekomstige generaties studenten.

Locatie

Het event vindt plaats in De Zagerij, Rotsoord 7a in Utrecht. Tot ziens!

Aanmelden

meld je aan voor het event

Event informatie

Bedrijf: Morgens

Datum: 14 november 2019

Inschrijven voor: 13 november 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Leiders in het HBO

Locatie: Utrecht