Sioo Inspiratieavond

Bedrijf
Datum
26 november 2019
Inschrijven voor
25 november 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Utrecht
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Heb je al een tijdje interesse in Sioo’s aanbod? Of wil je na lange tijd weer eens iets nieuws doen op vlak van leiderschap, organisatie- of veranderkunde?

Programma

18 uur – 19 uur: ontvangst en registratie

19 uur – 20 uur: panelgesprek ‘Hoe anders is de millennial op de werkvloer?’
In veel sectoren is personeel vinden en behouden een dringend vraagstuk. Veel bestuurders, L&D-managers en personeelsverantwoordelijken ondervinden dat het ‘werven, binden en boeien’ van de jongste generatie medewerkers een flinke uitdaging is. Ze lijken minder loyaal aan organisaties, maar zijn tegelijkertijd kritisch op duurzame ontwikkeling. Wat vinden deze medewerkers belangrijk en in hoeverre zijn ze eigenlijk anders?

Om vanuit zowel de praktijk als de wetenschap (want zo doen we dat bij Sioo) te reflecteren op dit vraagstuk, nodigen we Deventer Ziekenhuis in de persoon van José Geerdink (Manager Leerhuis) en Gita Gallé (Raad van Bestuur) uit om hierover in gesprek te gaan. In de zorg leidt het personeelsvraagstuk namelijk onmiddelijk tot ‘minder handen aan het bed’.

Ook dr. Aukje Nauta neemt deel als organisatiepsycholoog en bekleder van de Sioo-leerstoel ‘Enhancing individuals in a dynamic work context’. Zij leest, schrijft, spreekt, doceert en adviseert over alles wat te maken heeft met gedrag van mensen op de werkvloer. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, vernieuwing van werkrelaties en prosociaal gedrag hebben haar volle aandacht.

Het gesprek wordt geleid door programmamanager Marguerithe de Man, die vanuit Sioo professionals en organisaties begeleidt bij hun ontwikkelingsvragen en deze avond onze visie op deze generatie medewerkers zal helpen verbreden. Luister hier alvast naar een voorproefje: leiderschaps- en organistieontwikkeling bij Deventer Ziekenhuis.

20 uur tot 21.30 uur: programmamarkt met hapje en drankje
Aansluitend stellen we onze programmamanagers en docenten aan je voor. Zij zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor Sioo’s opleidingsaanbod en kunnen jou (ook buiten ons aanbod om) adviseren met betrekking tot jouw persoonlijke professionele vraag of het vraagstuk van jouw team of organisatie.

Ja, daar wil je bij zijn, want…

  • Je vraagt je al een tijdje af hoe het anders kan
  • Je hebt persoonlijke interesse in het Sioo-aanbod
  • Je wil weten wat Sioo doet op vlak van organisatieontwikkeling
  • Je bent als alumnus benieuwd naar vervolgaanbod
  • Je wilt vanuit het een ander kader naar jouw vraagstuk kijken
  • Je bent bezig met het werven en behouden van jonge professionals

Event informatie

Bedrijf: Sioo

Datum: 26 november 2019

Inschrijven voor: 25 november 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Utrecht