Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020’

Bedrijf
Datum
01 oktober 2019
Inschrijven voor
01 oktober 2019
Type event
Seminar
Doelgroep
HR-verantwoordelijken, inkopers, managers en CxO's
Locatie
Driebergen-Rijsenburg
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De wet- en regelgeving voor het inhuren van externe professionals bevindt zich in een roerige tijd. De regering komt in september 2019 met nieuwe inzichten rondom de wet DBA, per 1 januari 2020 wordt de WAB van kracht (waarmee payroll overeenkomsten minder flexibiliteit bieden), de Autoriteit Persoonsgegevens deelt haar eerste ‘AVG-boetes’ uit én voor opdrachtgevers blijkt actieve handhaving op WKA en WAS noodzakelijk.

Wij nodigen u daarom graag uit voor het Hiring Insights Event ‘Compliant inhuren in 2020’ op 1 oktober 2019. Praktijkspecialisten van Pellicaan Advocaten, Mazars Accountants en Nétive VMS geven een compleet overzicht: wat kan, wat mag en welke voorbereidingen zijn noodzakelijk? Onder het deskundig voorzitterschap van Joanne Littooij komen de aanwezige deelnemers en experts maximaal tot interactie. Na afloop van deze middag:

 • bent u op hoog niveau bijgepraat over rechtmatig en compliant inhuren;
 • weet u welke maatregelen genomen kunnen worden om risico’s te mitigeren;
 • heeft u een concreet stappenplan om uw inhuurproces aan te passen op de ontwikkelingen van o.a. de WAB,
 • Wet DBA, WAS, WKA en AVG;
 • en bent u op de hoogte van best practices van uw peer-organisaties.

Bent u (mede)verantwoordelijk voor HR of Inkoop, huurt u als manager regelmatig personeel in, of bent u als CPO, COO of CFO portefeuillehouder of anderszins belanghebbend, dan kunt u deze middag niet overslaan. Meld uzelf en een eventuele collega of introducé aan voor het Hiring Insights Event.

Ja, ik wil mezelf en een eventuele collega of introducé aanmelden

Programma

 • 13.00 – 13.30 uur: Ontvangst
 • 13.30 – 13.40 uur: Welkomstwoord – Joanne Littooij (Dagvoorzitter)
 • 13.40 – 14.20 uur: Gevolgen van de Wab voor de flexbranche  Jasper van der Voet (Advocaat arbeidsrecht, Pelicaan Advocaten)
  Per 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van kracht. De doelstelling van deze wet is om vaste dienstverbanden aantrekkelijker en flexcontracten duurder te maken. De WAB heeft niet alleen impact op uitzenden, detacheren en payrollen, maar ook op inleners. Welke gevolgen heeft de WAB voor u als opdrachtgever? Wat moet u vóór 1 januari 2020 doen om voor de WAB klaar te zijn? Jasper van der Voet geeft het antwoord.
 • 14.20 – 15.00 uur: Ketenaansprakelijkheid en schijnconstructies – Casper Vollebregt (Belastingadviseur, Mazars)
  De Wet DBA veroorzaakt onrust en onzekerheid in de markt bij opdrachtgevers en zelfstandigen. Hoe ga je om met de fiscale en juridische risico’s bij het inhuren van zzp’ers? En hoe wordt de Wet DBA gehandhaafd? Casper Vollebregt neemt u mee in de ervaringen uit de praktijk en informeert over de maatregelen die u kunt nemen om de risico’s te beperken.
 • 15.00 – 15.30 uur: Pauze
 • 15.30 – 16.00 uur: AVG, de actuele stand van zaken – Elif Barioglu (Advocaat, Pelicaan Advocaten)
  De AVG is bijna anderhalf jaar in werking. Tijd om de balans op te maken. Elif Barioglu evalueert het toezicht en de handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens gedurende dit eerste anderhalf jaar en blikt vooruit naar de toekomst. Daarnaast behandelt ze vragen als ‘welke lessen kun je leren uit de praktijk?’, ‘welke zaken moet je nu echt op orde hebben?’ en ‘hoe breng je daar (weer) vaart in?’.
 • 16.00 – 16.30 uur: Compliant inhuurproces borgen in een VMS – Chris Neddermeijer (Mede-oprichter Netive VMS)
  Momenteel staat bij bijna elke inlener compliance hoog op de agenda. Chris Neddermeijer legt in zijn presentatie uit hoe een Vendor Management Systeem kan ondersteunen bij een compliant inhuurproces.
 • 16.30 – 17.00 uur: Afsluiting – Joanne Littooij (dagvoorzitter) en Paul Oldenburg (Business development, Staffing MS)
  Tot slot vatten Joanne Littooij en Paul Oldenburg, mede-auteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid, de middag samen en begeleiden u richting de borrel.
 • 17.00 – 18.00 uur: Borrel met netwerkgelegenheid

Praktische informatie

Locatie: Buitenplaats Sparrendaal, Hoofdstraat 89, 3971 KE Driebergen-Rijsenburg
Datum: Dinsdag 1 oktober
Tijd: 13:30-17:00 uur
Kosten: Gratis
Doelgroep: HR-verantwoordelijken, Inkopers, managers en directeuren van opdrachtgevers (CPO, COO & CFO) die momenteel extern personeel inhuren

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar events@headfirst.nl.
Neem voor meer informatie en/of vragen contact met ons op via bovenstaand e-mailadres of bel naar 023 – 568 56 30.

Event informatie

Bedrijf: HeadFirst

Datum: 01 oktober 2019

Inschrijven voor: 01 oktober 2019

Type event: Seminar

Doelgroep: HR-verantwoordelijken, inkopers, managers en CxO's

Locatie: Driebergen-Rijsenburg